Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αμπατζή (Ένωση Ξενοδόχων Πάρου-Αντιπάρου): Απαραίτητη η επαναφορά του χαμηλότερου ΦΠΑ στα νησιά

Αμπατζή (Ένωση Ξενοδόχων Πάρου-Αντιπάρου): Απαραίτητη η επαναφορά του χαμηλότερου ΦΠΑ στα νησιά
της Σοφίας Γκιαούρη
Για τη φετινή τουριστική σεζόν και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ξενοδόχοι, καθώς και για τα μέτρα στήριξης που κρίνει αναγκαία απο την πολιτεία, μίλησε σε συνέντευξη στο tourismtoday η κα Μάνια Αμπατζή, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου-Αντιπάρου.

Είναι η φετινή σεζόν απόλυτα συγκρίσιμη με αυτήν του 2019; Πως εξελίσσονται οι πληρότητες, οι αφίξεις και τα τουριστικά έσοδα;

Η φετινή σεζόν δεν μπορεί να είναι απόλυτα συγκρίσιμη με αυτήν του 2019. Ο κόσμος έχει αλλάξει σε πολλά επίπεδα μετά την υγειονομική κρίση. Επιπρόσθετα η ενεργειακή και η κλιματική κρίση έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ της φετινής σεζόν, καθιστώντας την ιδιαίτερα πολύπλοκη τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους τουρίστες σε όλη την Ελλάδα.
Τα νησιά μας, η Πάρος και η Αντίπαρος, την φετινή σεζόν έχουν αυξημένη επισκεψιμότητα, καταγράφονται δηλαδή μέχρι τώρα περισσότερες αφίξεις σε σχέση με πέρυσι. Συνολικά προβλέπεται ότι θα είναι πολύ κοντά στις αφίξεις του 2019, αφού και ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος, όπως και οι προηγούμενοι μήνες, έχουν πολύ καλή πληρότητα. Μπορεί τα έσοδα να παρουσιάζονται κάπως αυξημένα σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο αυτό δικαιολογείται αν λάβει κανείς υπόψιν και την αύξηση των τιμών που έχουν σημειωθεί λόγω εκθετικής αύξησης των λειτουργικών εξόδων των τουριστικών επιχειρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης