Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κώτσογλου (Κρήτη): Το νησί είναι... ολόκληρη τουριστική ήπειρος

Κώτσογλου (Κρήτη): Το νησί είναι... ολόκληρη τουριστική ήπειρος
Η βασικότερη πρόσκληση είναι η Κρήτη να μπορεί να διαχειρίζεται τις μεγάλες, συχνά υπερβολικές τουριστικά ροές, με αειφορία
Για το επόμενο βήμα του τουρισμού της Κρήτης, τις νέες προκλήσεις που αναδύονται για τον κλάδο αλλά και την πορεία της φετινής σεζόν, μίλησε σε συνέντευξη του στο tourism today ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης περιφέρειας Κρήτης κ. Κυριάκος Κώτσογλου.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα για τον τουρισμό της Κρήτης.

Ξεκάθαρα, η εξασφάλιση της Αειφορίας και η διατήρηση της Αυθεντικότητας, στο βαθμό του εφικτού. Μπορεί να με ακούσετε σε άλλη συνέντευξη να λέω για την Πράσινη Μετάβαση και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό αλλά πιστέψτε με δεν έχουν και πολύ μεγάλη διαφορά, τα ίδια είναι. Κι εδώ μπορεί να γίνει ένα ερώτημα στο ερώτημα: Ποιο θέλουμε να είναι το επόμενο βήμα ή ποιο θα ‘ναι τελικά το επόμενο βήμα του Τουρισμού της Κρήτης; Τα «επόμενα βήματα» σε κάθε πλάνο, είναι είτε απόρροια στρατηγικού σχεδιασμού της χώρας και κατ’ επέκταση της – κάθε – Περιφέρειας, είτε έρχονται τυχαία, ακολουθώντας απλά τις τάσεις της εποχής. Η Περιφέρεια Κρήτης, έχει ως Στρατηγικό Σχεδιασμό της να ξεδιπλώσει τον Τουρισμό της παντού στο «Χώρο», Βορρά, Νότο και Ενδοχώρα, στο «Χρόνο», μέσα στο12μηνο και τον «Τρόπο», με όλα τα είδη θεματικού τουρισμού πέρα από το «ήλιος & θάλασσας». Ο στρατηγικός σχεδιασμός της Κρήτης, θα πρέπει να εφαρμοσθεί μέσα από ένα ενιαίο εθνικό στρατηγικό σχέδιο που τουλάχιστον στην παρούσα φάση δεν βλέπω να υπάρχει!! Έτσι, η Κρήτη, βασισμένη στην ποικιλομορφία της, ήταν και παραμένει κάτι παραπάνω από ένα νησί, μια ολόκληρη τουριστική ήπειρος!

Διαβάστε περισσότερα στο www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης