Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Μπαράζ επενδύσεων σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων στη Θεσσαλονίκη

Μπαράζ επενδύσεων σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων στη Θεσσαλονίκη
Η απόδοση των ξενοδοχείων σε συνδυασμό με το ισχυρό τουριστικό προϊόν της και την ανάπτυξη των υποδομών της ενίσχυσαν το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη
Με ταχείς ρυθμούς αυξάνονται τα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Στον αντίποδα, εκείνα των 1 και 2 αστέρων εξαφανίζονται σταδιακά από τον ξενοδοχειακό χάρτη της πόλης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της GBR Consulting, την περίοδο 2015 – 2022, ο αριθμός των ξενοδοχείων 4 και 5 αστέρων στη βορειοελλαδίτικη πόλη αυξήθηκε κατά 80% και 62% αντίστοιχα, ενώ ανοδικά σε ποσοστό 47% και 32% αντίστοιχα κινήθηκε και ο αριθμός των δωματίων των δύο συγκεκριμένων κατηγοριών.
Η απόδοση των ξενοδοχείων σε συνδυασμό με το ισχυρό τουριστικό προϊόν της και την ανάπτυξη των υποδομών της ενίσχυσαν το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη, με βάση την έρευνα. Πέρα από τα ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών που προστέθηκαν στο δυναμικό της πόλης την προηγούμενη 7ετία, σήμερα συνεχίζεται η κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων, με διεθνή ξενοδοχειακά brands να αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα στην αγορά.

Διαβάστε περισσότερα στο www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης