Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ζαχαράκη: Αυξημένες κατά 15% οι προγραμματισμένες πτήσεις στην Ελλάδα φέτος σε σχέση με το 2019 - Τα διλήμματα των εκλογών

Ζαχαράκη: Αυξημένες κατά 15% οι προγραμματισμένες πτήσεις στην Ελλάδα φέτος σε σχέση με το 2019 - Τα διλήμματα των εκλογών
"Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι ακυβερνησία, ασάφεια και αβεβαιότητα, όταν έχουμε απέναντι μας τόσο μεγάλες διεθνείς, αλλά και εθνικές προκλήσεις", σύμφωνα με την Σ. Ζαχαράκη
«Η φετινή χρονιά ξεκινά με ιδιαίτερη δυναμική, σε συνέχεια άλλωστε και της περσινής», δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Σ. Ζαχαράκη, σημειώνοντας ότι «φέτος τον Ιανουάριο τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 72% και οι αφίξεις 86% σε σχέση με το 2022. Το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου είχαμε αύξηση 51% σε σχέση με πέρυσι στα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ συνολικά για τη φετινή χρονιά οι προγραμματισμένες πτήσεις υπολογίζονται σε 15% παραπάνω από το 2019, πριν την πανδημία».
Η κα Ζαχαράκη σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι «το 2022 ο τουρισμός ξεπέρασε κάθε προσδοκία φτάνοντας, παρά τις παγκόσμιες κρίσεις, τα έσοδα του 2019, με την καλύτερη επίδοση στην ιστορία μας στις τρεις μεγαλύτερες αγορές μας - Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία. Είχαμε, επίσης, επέκταση της σεζόν, αλλά και αυξημένο ρόλο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο ελληνικό τουριστικό πακέτο».
Σε ό,τι αφορά την πιο δύσκολη πρόκληση που διαχειρίστηκε ως υφυπουργός Τουρισμού, είπε πως «οπωσδήποτε ήταν η αντιμετώπιση του τεράστιου πλήγματος της πανδημίας στον τουρισμό και η αναγκαιότητα της ταχύτερης δυνατής ανάκαμψης».
«Τον Ιανουάριο του 2021 όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, οι προβλέψεις ήταν εξαιρετικά δραματικές, αλλά πολύ σημαντική η δουλειά που είχε προηγηθεί στο υπουργείο Τουρισμό με τα πρωτόκολλα για την επανεκκίνηση, αλλά και την κρίσιμη πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη , για το ψηφιακό πιστοποιητικό και τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας.
Επιπλέον, και στο κομμάτι της τουριστικής εκπαίδευσης ελήφθησαν γρήγορα αποφάσεις για να μη χαθούν ώρες μαθημάτων και να λειτουργήσει τηλεκπαίδευση στο σύνολο των σχολών μας. Παρ' όλα αυτά το σύνολο του κλάδου, με σκληρή δουλειά, σχέδιο και επιμονή, κατάφερε να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα στο ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού το 2021, που οδήγησε τη χώρα μας στην κορυφή της ευρωπαϊκής τουριστικής ανάκαμψης και άνοιξε το δρόμο για την ακόμα υψηλότερη επίδοση το 2022. Χάρη σε αυτές τις επιτυχίες μπορούμε πλέον το 2023 να μιλάμε για ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στη νέα παγκόσμια τουριστική αγορά που διαμορφώνεται», πρόσθεσε.
Σημείωσε δε, πως οι γενικοί στόχοι παραμένουν σταθεροί και εξήγησε πως είναι: «πρώτον, περαιτέρω ενίσχυση της ποιότητας, ισορροπίας και βιωσιμότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Δεύτερον, ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και των μοναδικών εμπειριών που προσφέρει η χώρα μας στην τουριστική προσφορά μας και τρίτον, αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης».

Για εκλογές

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις της για τις εκλογές τον Μάιο, η κα Ζαχαράκη τόνισε ότι η κυβέρνηση έχοντας αναλάβει την ευθύνη για τη διόρθωση των διαχρονικών παθογενειών του παρελθόντος στο σιδηρόδρομο -και όχι μόνο- θα συνεχίσει την παραγωγή κυβερνητικού έργου μέχρι και την ημέρα των εκλογών.
«Και στις εκλογές, θα διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών βασιζόμενη σε αυτό το συνολικό έργο, αλλά και στην αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά της στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, πολλές από τις οποίες βρίσκονται μπροστά μας. Ακριβώς λόγω αυτών των κρίσεων, χρειαζόμαστε για την επόμενη τετραετία μια κυβέρνηση ισχυρή και αυτοδύναμη, ικανή να λαμβάνει γρήγορα και αποτελεσματικά αποφάσεις. Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι ακυβερνησία, ασάφεια και αβεβαιότητα, όταν έχουμε απέναντι μας τόσο μεγάλες διεθνείς αλλά και εθνικές προκλήσεις», συμπλήρωσε.
Κατά την ίδια, τα διλήμματα των εκλογών «είναι ξεκάθαρα: Ποιος παρήγαγε μετρήσιμο έργο ανεβάζοντας τη διεθνή θέση της χώρας; Ποιος διαχειρίστηκε καλύτερα κρίσεις και άρα μπορεί να το πράξει και στο μέλλον; Και ποιος έχει τη βούληση να συγκρουστεί με νοσηρές παθογένειες που σε κάποιους τομείς ακόμα κρατούν τη χώρα μας πίσω, όπως πχ με το ζήτημα της αξιολόγησης στο δημόσιο, που η παρούσα κυβέρνηση ξεκίνησε και εντείνει, ενώ η αντιπολίτευση - ακόμα και μετά τα Τέμπη - αποστρέφεται και πολεμάει;
Η επιλογή λοιπόν είναι σαφής: θα πάμε μπροστά για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με συνέπεια και σοβαρότητα, ή θα γυρίσουμε πίσω στην αποτυχημένη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, με αστάθεια και τοξικότητα;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης