Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κικίλιας: Στηρίζουμε το δικαίωμα των Ελλήνων για διακοπές με προγράμματα 100 εκατ. ευρώ –«Τουρισμός για Όλους» μέχρι το 2025

Κικίλιας: Στηρίζουμε το δικαίωμα των Ελλήνων για διακοπές με προγράμματα 100 εκατ. ευρώ –«Τουρισμός για Όλους» μέχρι το 2025
"Η θερινή σεζόν θα ξεκινήσει για την Ελλάδα στις αρχές Μαρτίου, de facto θα πέσει μέσα στις εκλογές. Αυτό όμως δεν μας απασχολεί", υπογράμμισε ο Β. Κικίλιας
Σχετικά Άρθρα
«Στηρίζουμε το δικαίωμα των Ελλήνων για διακοπές με προγράμματα 100 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας ταυτόχρονα τους επαγγελματίες του τουρισμού», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Β. Κικίλιας, σημειώνοντας παράλληλα πως «το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας η πληρότητα είναι 100% ή πλησιάζει το 100% σε όλους τους χειμερινούς προορισμούς».
Ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ΑΝΤ1 από το Περτούλι αναφέρθηκε στα προγράμματα «Τουρισμός για Όλους», «Κοινωνικός Τουρισμός» και North Evia- Samos pass, ενώ αναφέρθηκε έκανε στο επενδυτικό σχέδιο για την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και τις επικείμενες εκλογές.
Με αφορμή τις αυξημένες κατά 20% σε σχέση με το 2019 των προκρατήσεων, δήλωσε ικανοποιημένος  που «η σκληρή δουλειά αποδίδει καρπούς», ενώ  σημείωσε για την έλλειψη προσωπικού στον κλάδο του τουρισμού πως «είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα το ότι έφυγαν άνθρωποι από τον κλάδο και δεν επέστρεψαν», κάνοντας αναφορά στο πρόγραμμα που εκπονείται από το υπουργείο Εργασίας για πρόσληψη προσωπικού. Μάλιστα, χαιρέτισε την αύξηση του 10% από τους εργοδότες του κλάδου και κάλεσε τους επιχειρηματίες να δίνουν καλούς μισθούς στο προσωπικό τους.

Περί εκλογών

Αναφορικά με τις εκλογές και το «άνοιγμα» της τουριστικής σεζόν, ο κ. Κικίλιας αφού ξεκαθάρισε ότι «στην Αθήνα η σεζόν δεν έχει σταματήσει» και πως «η πρωτεύουσα της χώρας είναι ο τρίτος καλύτερος πολιτιστικός προορισμός στον πλανήτη για το 2023», είπε ότι «η θερινή σεζόν θα ξεκινήσει για την Ελλάδα στις αρχές Μαρτίου, de facto θα πέσει μέσα στις εκλογές. Αυτό όμως δεν μας απασχολεί, γιατί όλος ο τουρισμός, ο τουριστικός κλάδος είναι οργανωμένος».

Μέχρι το 2025 το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Μέχρι το 2025 έχει διασφαλιστεί η επέκταση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», όπως σημείωσε ο κ. Κικίλιας.
Όπως εξήγησε, «το πρόγραμμα στηρίζει τους ελληνικούς προορισμούς όλο το χρόνο, υπηρετώντας τη βασική μας στόχευση για επέκταση της τουριστικής περιόδου, και συμμετοχή όλων των προορισμών μας στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας».

Αναβάθμιση τουριστικών υποδομών

Τέλος, αναφέρθηκε στο επενδυτικό σχέδιο για την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών. Πρόκειται για 350 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μαζί με τις ιδιωτικές επενδύσεις θα φτάσει το 1 δισ ευρώ και τα έργα, μεταξύ άλλων, αφορούν στην αναβάθμιση των χιονοδρομικών, των τουριστικών λιμένων, την πρόσβαση ΑμεΑ και όλες τις μορφές του ειδικού τουρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης