Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

«Τουρισμός για όλους»: Κληρώθηκαν 125.000 νέοι δικαιούχοι – Κικίλιας: Τουλάχιστον μέχρι το 2025 η συνέχιση του προγράμματος

«Τουρισμός για όλους»: Κληρώθηκαν 125.000 νέοι δικαιούχοι – Κικίλιας: Τουλάχιστον μέχρι το 2025 η συνέχιση του προγράμματος
Οι κάρτες του προγράμματος μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου
Κληρώθηκαν 125.000 νέοι δικαιούχοι και αποκτούν άμεσα την ψηφιακή κάρτα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού.
Οι νέοι δικαιούχοι προστίθενται στους ήδη 275.000, φτάνοντας συνολικά τους 400.000.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατ. ευρώ, προσφέρει επιδότηση διαμονής ύψους 150 ευρώ ανά δικαιούχο και 200 ευρώ για δικαιούχους ΑΜΕΑ.
Το πρόγραμμα υλοποιείται με ψηφιακή κάρτα για εύκολες και γρήγορες πληρωμές, ενώ περιλαμβάνει όλα τα ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλους τους προορισμούς της χώρας και η καταβολή γίνεται άμεσα σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών.
Υπενθυμίζεται ότι οι νέοι 125.000 δικαιούχοι θα μπορούν να ενεργοποιήσουν και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν την κάρτα τους μόλις λάβουν το σχετικό μήνυμα ενεργοποίησης. Οι κάρτες του προγράμματος μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Κικίλιας: Διασφαλίσαμε τη συνέχεια του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι το 2025

«Με την κλήρωση επιπλέον 125.000 άυλων ψηφιακών καρτών στηρίζουμε τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν ή δεν έχουν, δίνοντας τη δυνατότητα να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τις ομορφιές της πατρίδας μας, ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα», δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.
Πρόσθεσε πως «ταυτόχρονα, η αξιοποίηση των καρτών σε μήνες off season, ενισχύει σημαντικά τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων, αλλά και γενικότερα τις τοπικές οικονομίες (εστίαση, εμπόριο, πρωτογενή τομέα) στους χειμερινούς προορισμούς της χώρας, στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για τουρισμό και τις 356 ημέρες του έτους».
«Με το «Τουρισμός για Όλους» βοηθήσαμε συνολικά έως τώρα 400.000 οικογένειες να κάνουν διακοπές ή ολιγοήμερες εξορμήσεις, ενώ διασφαλίσαμε τη συνέχεια του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι το 2025», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Ζαχαράκη: Το πρόγραμμα στηρίζει όλους τους ελληνικούς προορισμούς όλο το χρόνο

Από την πλευρά της, η αρμόδια για την υλοποίηση του προγράμματος Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε ότι «μία ακόμα δέσμευση του Υπουργείου Τουρισμού γίνεται πράξη. Με τους νέους 125.000 δικαιούχους που κληρώθηκαν, το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» φτάνει πλέον τους 400.000 δικαιούχους, στηρίζοντας έμπρακτα το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών σε διακοπές. Είναι ένα μέρισμα από την περσινή επιτυχία του ελληνικού τουρισμού, το οποίο επιστρέφουμε στους συμπολίτες μας, στο ξεκίνημα μιας ακόμα πιο δυναμικής χρονιάς για τη χώρα».
Συμπλήρωσε ότι «το πρόγραμμα στηρίζει όλους τους ελληνικούς προορισμούς όλο το χρόνο, υπηρετώντας τη βασική μας στόχευση για επέκταση της τουριστικής περιόδου, και συμμετοχή όλων των προορισμών μας στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης