Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιες τάσεις θα διαμορφώσουν τις αεροπορικές μεταφορές τα επόμενα 5 χρόνια

Ποιες τάσεις θα διαμορφώσουν τις αεροπορικές μεταφορές τα επόμενα 5 χρόνια
Το κλειδί για την ανάπτυξη της αγοράς eVTOL θα είναι η ανάπτυξη της τεχνολογίας μπαταριών που καθιστά πιο πρακτικές και βιώσιμες τις μεγαλύτερες πτήσεις άνω των 100 μιλίων
Τα αεροπορικά επιβατικά ταξί, τα αεροπορικά ασθενοφόρα και οι μεταφορές φορτίου θεωρούνται οι τρεις τομείς της αγοράς eVTOL που θα σημειώσουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τα επόμενα πέντε χρόνια.
Αυτό προκύπτει σύμφωνα με νέα έρευνα από την Horizon Aircraft , έναν καινοτόμο ηγέτη στα υβριδικά ηλεκτρικά εναέρια οχήματα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL), με επαγγελματίες ιδιωτικών κεφαλαίων και επιχειρηματικών κεφαλαίων.
Το κλειδί για την ανάπτυξη της αγοράς eVTOL θα είναι η ανάπτυξη της τεχνολογίας μπαταριών που καθιστά πιο πρακτικές και βιώσιμες τις μεγαλύτερες πτήσεις άνω των 100 μιλίων. Τέσσερις στους δέκα (40%) επαγγελματίες ιδιωτικών κεφαλαίων και επιχειρηματικών κεφαλαίων πιστεύουν ότι η τεχνολογία των μπαταριών θα εξελιχθεί αρκετά τα επόμενα δύο χρόνια ώστε να είναι εφικτό και το 29% πιστεύει ότι αυτό θα συμβεί μέχρι το 2025. Ένα επιπλέον 22% λέει ότι αυτό θα είναι επιτευχθεί έως το 2026 ή το 2027.
Συνολικά, από την σκοπιά των επενδυτών, το 97% των επαγγελματιών ιδιωτικών κεφαλαίων και επιχειρηματικών κεφαλαίων πιστεύει ότι είναι σημαντικό το eVTOL να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές αγορές μεταφορών – από υπηρεσίες αεροπορικών επιβατικών ταξί έως στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Ο Brandon Robinson, Διευθύνων Σύμβουλος της Horizon Aircraft, δήλωσε:
«Η ευελιξία των eVTOL είναι αυτό που κάνει πολλά από αυτά ελκυστικά για τους επενδυτές. Σχεδιάσαμε το μοναδικό μας αεροσκάφος για να στοχεύει περιπτώσεις πρώιμης χρήσης που υποστηρίζονται από σταθερά οικονομικά δεδομένα. Το αεροσκάφος μας δεν απαιτεί σημαντικές κανονιστικές αλλαγές, τεράστιες βελτιώσεις μπαταρίας ή νέους τύπους συστημάτων ισχύος. έχει σχεδιαστεί με την τρέχουσα τεχνολογία για να κάνει χρήσιμη δουλειά σήμερα σε μια μεγάλη ποικιλία αποστολών».
Το Horizon Aircraft και το Cavorite X5 eVTOL του σημειώνουν μεγάλη πρόοδο με πολλές επιχορηγήσεις, ανάθεση συμβολαίου USAF και ένα ιπτάμενο πρωτότυπο μεγάλης κλίμακας.
Η Horizon Aircraft πραγματοποιεί επί του παρόντος αυστηρές δοκιμές του πρωτοτύπου της κλίμακας 50% και αναπτύσσει λεπτομερή σχεδιασμό ενός πρωτοτύπου πλήρους κλίμακας καθώς επιδιώκει τις επόμενες φάσεις της πρόκλησης AFWERX HSVTOL που θα μπορούσε να προσφέρει έως και 35 εκατομμύρια USD σε μη διαλυτική χρηματοδότηση το επόμενο διάστημα. τρία χρόνια.
Το 2022, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ επέλεξε έναν μικρό όμιλο εταιρειών, μεταξύ των οποίων ήταν και η Horizon Aircraft, για να προχωρήσει στην εννοιολογική ανάπτυξη ενός αεροσκάφους υψηλής ταχύτητας VTOL (HSVTOL).
Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από το AFWERX, τον κόμβο καινοτομίας της Πολεμικής Αεροπορίας, και τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (USSOCOM). Το πρόγραμμα HSVTOL στοχεύει στην ανάπτυξη ενός αεροσκάφους που θα μπορούσε να εκτελέσει μια σειρά αποστολών όπως η διείσδυση και εξόρυξη προσωπικού, η τακτική κινητικότητα και η αεροϊατρική εκκένωση.
Η πρωτοβουλία HSVTOL προσέλκυσε προτάσεις από περισσότερες από 200 εταιρείες. Αυτές περιορίστηκαν σε 35 λύσεις από τις οποίες οι 11 (που περιελάμβαναν τα αεροσκάφη VTOL της σειράς X Cavorite) επιλέχθηκαν τελικά για επένδυση στη Φάση 1 του προγράμματος.
Η καινοτόμος προσέγγιση και η τεχνολογία του Horizon επιτρέπει στο Cavorite X5 του να πετάει το 98% της αποστολής του σε μια διαμόρφωση πολύ χαμηλής οπισθέλκουσας όπως ένα παραδοσιακό αεροσκάφος. Το να πετάτε τις περισσότερες φορές ως κανονικό αεροσκάφος είναι επίσης ασφαλέστερο και θα πρέπει να διευκολύνει την πιστοποίηση του αεροσκάφους από τα ριζικά νέα σχέδια eVTOL.
Το αεροσκάφος πλήρους κλίμακας θα τροφοδοτείται επίσης από ένα υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα που μπορεί να επαναφορτίσει τη συστοιχία μπαταριών κατά την πτήση παρέχοντας επιπλέον πλεονασμό του συστήματος. Η ολοκληρωμένη δοκιμή αυτού του αεροσκάφους κλίμακας 50% θα μειώσει τον τεχνικό κίνδυνο καθώς η Horizon συνεχίζει την ανάπτυξη του αεροσκάφους της πλήρους κλίμακας.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης