Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»: Στις 30/1 η τρίτη κλήρωση – Αφορά 125.000 νέους δικαιούχους

Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»: Στις 30/1 η τρίτη  κλήρωση –  Αφορά 125.000 νέους δικαιούχους
Kάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα θα εξαργυρώνεται μέχρι 30/6/2023
Σχετικά Άρθρα
Αντίστροφη μέτρηση για την τρίτη κλήρωση του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», που θα αφορά 125.000 νέους δικαιούχους.
Η κλήρωση θα γίνει τη Δευτέρα 30/1 και οι ψηφιακές κάρτες θα μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Όπως ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου του 2023 θα γίνει η 3η κλήρωση του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» που αφορά 125.000 νέους δικαιούχους, φτάνοντας έτσι τους 400.000 συνολικά μόνο για εφέτος.
Η κα Ζαχαράκη πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το 20-21 ως μέτρο στήριξης του τουρισμού μέσα στην πανδημία και μέσω αυτού εξαργυρώθηκαν 19 εκατ. ευρώ από 200.000 δικαιούχους, αλλά και πως ο στόχος του είναι διπλός, αφού αφενός είναι η στήριξη -σε εποχές παγκόσμιων κρίσεων- των συμπολιτών μας, και αφετέρου, η επέκταση της τουριστικής κίνησης σε όλη τη χώρα και όλο το έτος.
Μάλιστα, εφέτος, όπως τονίστηκε, το πρόγραμμα αναβαθμίστηκε σημαντικά και πλέον, χορηγείται με ψηφιακή κάρτα στο κινητό τηλέφωνο, ενώ η επιδότηση ανέρχεται στα 150 ευρώ ανά δικαιούχο και 200 ευρώ για ΑΜΕΑ συμπολίτες μας, καλύπτοντας διαμονή σε κάθε προορισμό της χώρας για το σύνολο των χειμερινών μηνών, «συμβάλλοντας έτσι στην πολυπόθητη επέκταση της σεζόν, ενώ μεριμνήσαμε ώστε οι επιχειρήσεις να πιστώνονται τα χρήματα άμεσα», σύμφωνα με την κα Ζαχαράκη.
«Το πρόγραμμα για το 2022-2023 έχει προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 64 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που στα 4,5 χρόνια της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε χορηγηθεί ποτέ αντίστοιχη επιδότηση διαμονής από το Υπουργείο Τουρισμού», τόνισε η υφυπουργός.

«Σχεδιάζουμε ήδη την συνέχιση του προγράμματος»

Αναφορικά με τα οφέλη του προγράμματος, έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον ότι ενισχύθηκαν ιδιαίτερα εναλλακτικοί προορισμοί και η ενδοχώρα. Κορυφαίες συνολικά περιφέρειες ήταν αυτές της Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Αττικής και Θεσσαλίας, ενώ τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή τους χειμερινούς μήνες εμφάνισαν η Δυτική Ελλάδα, η Δυτική Μακεδονία και το Βόρειο Αιγαίο. Από προορισμούς ειδικότερα ξεχώρισαν οι μεγάλες πόλεις (Θεσσαλονίκη-Αθήνα), αλλά και πιο εναλλακτικές επιλογές (όπως Τολό, Πάργα, Γιάννενα, Αιδηψός, Θάσος, Καλάβρυτα, Καστοριά).
«Στο Υπουργείο Τουρισμού παραμένουμε προσηλωμένοι στην δέσμευση της κυβέρνησης για έμπρακτη και στοχευμένη στήριξη των Ελλήνων πολιτών, και σχεδιάζουμε ήδη την συνέχιση του προγράμματος και στο μέλλον, βελτιώνοντας το διαρκώς, προς όφελος των δικαιούχων του, άλλα και του ελληνικού τουρισμού συνολικά», υπογράμμισε η κα Ζαχαράκη.

Οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι του προγράμματος που θα κληρωθούν στις 30/1 πρέπει να γνωρίζουν ότι κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται μέχρι 30/6/2023 είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα, είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της όποιας χρονικής στιγμής επιθυμεί ο δικαιούχος.
Κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης στο Πρόγραμμα και ενεργοποίησης της άυλης προπληρωμένης κάρτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος κινητού τηλεφώνου. Μόλις ενεργοποιείται η άυλη προπληρωμένη κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής χωρίς χρήση τεχνολογίας NFC. Σημειώνεται ότι σε κάθε κινητό μπορεί να εισαχθεί για τη διενέργεια συναλλαγών μόνο μία άυλη χρεωστική κάρτα.
Δεν υπάρχει περιορισμός ούτε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων , ούτε στην περίοδο που ο δικαιούχος θα επιλέξει να κάνει χρήση της ατομικής του ψηφιακής επιταγής. Μοναδική προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό της ανέπαφης πληρωμής να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ (ή τα 200 ευρώ για ΑμεΑ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης