Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Οι καλύτερες ημέρες κράτησης για «φτηνές διακοπές» των Βρετανών

Οι καλύτερες ημέρες κράτησης για «φτηνές διακοπές» των Βρετανών
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Norton Finance διαπιστώνει ότι οι πτήσεις νωρίς/ ή μέσα στην εβδομάδα (Τρίτη και Τετάρτη) έχουν τη φθηνότερη τιμή
Νέα έρευνα από την ανεξάρτητη χρηματοοικονομική εταιρεία Norton Finance βρίσκει ότι οι αναζητήσεις για «φτηνές διακοπές» των Βρετανών κορυφώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι καταναλωτές κοιτάζουν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα.
Η έρευνα της Norton Finance αποκάλυψε πέντε συμβουλές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι αναγνώστες όταν κάνουν κράτηση για διακοπές, οι οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να τους εξοικονομήσουν εκατοντάδες λίρες χωρίς να χρειάζεται να κάνουν συμβιβασμούς για το πού πηγαίνουν ή τι κάνουν.

Κάντε κράτηση την Τετάρτη

Οι τιμές των αργιών συχνά κυμαίνονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, επομένως είναι καλύτερο να αποφύγετε τις κρατήσεις τα Σαββατοκύριακα. Η ακριβότερη ημέρα για να κλείσει κανείς διακοπές είναι το Σάββατο. Μπορείτε να εξοικονομήσετε 5% επιλέγοντας να κάνετε κράτηση Τετάρτη. Αυτό μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά θα σας εξοικονομήσει 213 £ στη μέση τιμή 7 ημερών διακοπών 4 αστέρων, all-inclusive στην Ισπανία τον Αύγουστο για μια οικογένεια 4 ατόμων.

Ταξίδι την Τρίτη

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Norton Finance διαπιστώνει ότι οι πτήσεις νωρίς/ ή μέσα στην εβδομάδα (Τρίτη και Τετάρτη) έχουν τη φθηνότερη τιμή. Οι πτήσεις αυτές τις μέρες εξοικονομούν κατά μέσο όρο 12%, αλλά η εξοικονόμηση μπορεί συχνά να είναι πολύ μεγαλύτερη. Με την ίδια λογική, οι τιμές των πτήσεων διαφέρουν επίσης ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

Πώς να πληρώσετε

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση των διακοπών, ο Paul Stringer, διευθυντής της Norton Finance λέει: «Εάν έχετε δεσμευτεί για πιο ακριβές διακοπές και σκέφτεστε πώς να τις πληρώσετε, σκεφτείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο διακοπών μάλλον από τη χρήση προγραμμάτων ή πιστωτικών καρτών Αγορά-Τώρα-Πληρωμή-Αργότερα. Τα δάνεια έχουν γενικά χαμηλότερα επιτόκια από τις πιστωτικές κάρτες, γεγονός που τα καθιστά πιο οικονομικά αποδοτικά για μεγάλες αγορές. Με το BNPL, συχνά δεν υπάρχει προστασία στις αγορές και πολλοί χρήστες παρασύρονται από καθυστερημένες πληρωμές. Η συζήτηση ενός δανείου με έναν σύμβουλο θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να δανειστείτε και θα σας προετοιμάσει με ένα σχέδιο πληρωμής για να αποφύγετε καθυστερημένες χρεώσεις».

All-inclusive πακέτα διακοπών

Επιλέξτε all-inclusive πακέτα και διακοπές με πλήρη διατροφή για να τηρήσετε τον προϋπολογισμό σας, καθώς υπάρχει μικρό ή καθόλου επιπλέον κόστος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τους όρους και τις προϋποθέσεις, καθώς αυτά που περιλαμβάνονται ως προσφορές μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των ξενοδοχείων. Το μέσο δείπνο για δύο στην Ισπανία είναι €44, επομένως η επιλογή ενός πακέτου all-inclusive μπορεί να εξαλείψει αυτά τα πρόσθετα έξοδα.

Οι budget παραθεριστές προτιμούν τα πακέτα

Η ανεξάρτητη κράτηση συχνά επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία, αλλά τα πακέτα τείνουν να λειτουργούν φθηνότερα συνολικά, αφού ληφθούν υπόψη πρόσθετα, όπως η μεταφορά από το αεροδρόμιο και η ασφάλιση. Τα πακέτα τείνουν επίσης να προσφέρουν περισσότερη προστασία εάν τα πράγματα πάνε στραβά.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης