Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η επιθυμία για ταξίδια υπερβαίνει τις ανησυχίες για πληθωρισμό και Covid

Η επιθυμία για ταξίδια υπερβαίνει τις ανησυχίες για πληθωρισμό και Covid
Η μεγάλη πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα (81%) είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν ξανά διεθνώς το 2023
Περίπου 4 στους 5 Αυστραλούς είναι αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν ταξίδια στο εξωτερικό το 2023 παρά τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τον κορωνοϊό. Αυτό αποκαλύπτει νέα έρευνα της εταιρείας Klook.
Η μελέτη αποκάλυψε ότι η ταξιδιωτική ψυχραιμία (ταξίδια και ανθεκτικότητα) είναι ισχυρή στους ταξιδιώτες στην Αυστραλία.
Η μεγάλη πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα (81%) είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν ξανά διεθνώς το 2023.
Παρά το γεγονός ότι το 78% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι αισθάνεται άγχος για τα ταξίδια ενόψει μιας επικείμενης παγκόσμιας ύφεσης και άλλων εμποδίων όπως το αυξημένο κόστος, o COVID και οι καθυστερήσεις πτήσεων, οι Αυστραλοί ταξιδιώτες δεν εγκαταλείπουν ακόμη τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.
Η επιθυμία για ταξίδι εμφανίζεται πιο ισχυρή από τις ανησυχίες για το κόστος του ταξιδιού με μόνο το 10% να σχεδιάζει να ξοδέψει λιγότερα ταξίδια το 2023 από ό,τι το 2022. Άλλες κοινές ανησυχίες των Αυστραλών ταξιδιωτών είναι σχετικά με καθυστερήσεις πτήσεων και χαμένες αποσκευές και να αρρωστήσουν ενώ ταξιδεύουν.
Παρά τις ανησυχίες αυτές, οι ταξιδιώτες στην Αυστραλία έχουν ήδη ξεκινήσει να προγραμματίζουν το επόμενο ταξίδι τους στο εξωτερικό. Ένα μεμονωμένο, μεγαλύτερο ταξίδι είναι η επιλογή διακοπών για τους Αυστραλούς (54%) με τους περισσότερους να προγραμματίζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για 10 ή περισσότερες ημέρες σε ένα μόνο ταξίδι (64%).
Προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τις εμπειρίες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες δήλωσαν ότι θα στοχεύουν να προγραμματίσουν το ταξίδι τους εκ των προτέρων και περισσότεροι από τους μισούς σχεδιάζουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό για τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης