Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τρεις εγκρίσεις για μεγάλο τουριστικό project

Τρεις εγκρίσεις για μεγάλο τουριστικό project
της Εύας Οικονομάκη
Στην υπαγωγή του μεγάλου τουριστικού project της ολλανδικών συμφερόντων RND INVESTMENTS GREECE στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας και στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων προχώρησε προ ημερών το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Το υπουργείο Ανάπτυξης έδωσε τρεις εγκρίσεις για το συγκεκριμένο έργο στη Βόνιτσα, η υλοποίηση του οποίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι τρεις εγκρίσεις

Συγκεκριμένα, μέρος του έργου με ονομασία «Varko Bay Resort», που αναφέρεται στην «Ίδρυση Ξενοδοχειακής μονάδας κατηγορίας 5*, δυναμικότητας 43 δωματίων/129 κλινών» στη θέση Βαρκό της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου, του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, εντάχθηκε στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων. Το συνολικό ενισχυόμενο κόστος του project είναι ίσο με 6.154.972 ευρώ, εκ των οποίων τα 2.369.664,22 ευρώ είναι με τη μορφή επιχορήγησης.
Μάλιστα, οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 29,00 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.
Στο ίδιο καθεστώς εντάχθηκε και άλλο μέρος του συγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (A΄ κύκλος), επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «RND INVESTMENTS GREECE MΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ IKE» με δ.τ. «RND INVESTMENTS GREECE» που αναφέρεται στην «Ίδρυση Ξενοδοχειακής μονάδας κατηγορίας 5*, δυναμικότητας 62 δωματίων και 128 κλινών», συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 6.567.318 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 6.567.318 ευρώ, εκ των οποίων τα 2.528.417,43 ευρώ θα έχουν τη μορφή επιχορήγησης.
Οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 32,00 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.
Αντίστοιχα, στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας εντάχθηκε και έτερο μέρος του ίδιου project που αφορά αυτή τη φορά την «ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας, κατηγορίας 5*, δυναμικότητας 18 δωματίων / 68 κλινών». Το συνολικό επιλέξιμο κόστος είναι ίσο με 3.799.676 ευρώ, ενώ συγκεκριμένα το έργο θα ενισχυθεί με το ποσό των περίπου 2,09 εκατ. ευρώ με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής.
Για το συγκεκριμένο τμήμα, οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 19,11 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

Το project

Η επένδυση έχει ενταχθεί στη διαδικασία Fast Track και στη συνολική της ανάπτυξη πρόκειται για ένα project 107 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, τα ξενοδοχεία του project θα φέρουν, βάσει συμφωνίας, το brand Banyan Tree του γαλλικού ομίλου Accor, αλλάζοντας τον ξενοδοχειακό χάρτη στην περιοχή της δυτικής Ελλάδας.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης