Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Οι 8 κορυφαίες τάσεις στον τομέα φιλοξενίας το 2023

Οι 8 κορυφαίες τάσεις στον τομέα φιλοξενίας το 2023
Η επιμέλεια των ευτυχισμένων κοινοτήτων για το προσωπικό είναι απαραίτητη για την επιτυχία κάθε έργου
Τις προβλέψεις της για βασικές τάσεις που θα κυριαρχήσουν στον τομέα της φιλοξενίας το 2023 αποκάλυψε η εταιρεία σχεδιασμού φιλοξενίας και προορισμών, WATG και Wimberly Interiors.

1. Εξαιρετικές εμπειρίες φιλοξενίας που ξεκινούν από την ευημερία του προσωπικού

Η νέα χρονιά θα δει την περαιτέρω επιτάχυνση και εξέλιξη μιας σειράς μακροπρόθεσμων τάσεων λόγω σημαντικών αλλαγών στις ανάγκες και τις προσδοκίες των ταξιδιωτών, με έντονη εστίαση στις απαιτήσεις που βασίζονται στην ευημερία.
Η επιμέλεια των ευτυχισμένων κοινοτήτων για το προσωπικό είναι απαραίτητη για την επιτυχία κάθε έργου.
Η βελτίωση της ευημερίας του προσωπικού πρέπει να θεωρείται η αρχή για την ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου ή θέρετρου, αποτελώντας ένα κρίσιμο στοιχείο για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την επιτυχία του.
Συχνά παραβλέπονται, οι ανέσεις του προσωπικού επηρεάζοντας την προσέλκυση και τη διατήρηση ταλέντων και την αύξηση των προτύπων εξυπηρέτησης.
Η εφαρμογή βιοφιλικών σχεδίων, χώρων χαλάρωσης, βιώσιμων πρώτων υλών, καθώς και ενδιαφέρουσες ιδέες για φαγητό και ποτό, λειτουργεί στη βελτίωση της εμπειρίας του προσωπικού με την ίδια αρχή όπως αυτή για τη διαμονή ενός επισκέπτη.

2. Η βιολογική γεωργία στην υπηρεσία της φιλοξενίας το 2023

Με γνώμονα τις αλλαγές στα ταξίδια μετά τον Covid, την αυξανόμενη συνειδητοποίηση των θεμάτων ESG και των οικολογικών συνειδήσεων, τα τμήματα των εξοχικών κατοικιών και των θερέτρων θα δουν τη βιολογική γεωργία και τα αγροτικά περιβάλλοντα να βρίσκονται στο επίκεντρο ως η κορυφαία στρατηγική τοπίου φιλοξενίας του 2023.
Αυτό θα συνοδεύεται από άνοδο των πρακτικών βιολογικής γεωργίας, των κήπων σε ταράτσες, των πιο υγιεινών επιλογών και της προέλευσης των τροφίμων, μαζί με μια στροφή από το αγρόκτημα στο τραπέζι των επισκεπτών.

3. Επανεξέταση του σχεδιασμού των ξενοδοχείων με γνώμονα την «εργασία από οπουδήποτε»

Ο ταξιδιώτης «αναψυχής» είναι πλέον αυτός που ταξιδεύει για αναψυχή και εργάζεται από οπουδήποτε, αντί να προσθέτει μια μέρα αναψυχής στα ταξίδια εργασίας του.
Η λειτουργικότητα του ξενοδοχείου και του θέρετρου πρέπει να προσαρμόζεται σε αυτό το μεικτό τμήμα της αγοράς για να βελτιστοποιήσει τη διαμονή και την ικανότητα του επισκέπτη να εργάζεται αποτελεσματικά εκτός σπιτιού.
Αυτό θα μπορούσε να γίνει μέσω αναβαθμίσεων για περισσότερο χώρο στις ντουλάπες και επιλογών εσωτερικού σχεδιασμού που προκαλούν οικειότητα.

4. Βελτιστοποίηση της φιλοξενίας για ταξιδιώτες πολλών γενεών

Τα ταξίδια πολλών γενεών έχουν προτεραιότητα μετά από παρατεταμένες περιόδους αναγκαστικού χωρισμού.
Για την αντιμετώπιση του πανάρχαιου ζητήματος της εξασφάλισης ενός ξενοδοχείου που φιλοξενεί ταξιδιώτες πολλών γενεών, οι ιδιοκτήτες φιλοξενίας, οι χειριστές και οι σχεδιαστές πρέπει να αξιολογήσουν την αξία που προσθέτουν οι προσφορές και οι εμπειρίες τους για έναν επισκέπτη από στρατηγική άποψη.
Η ευελιξία γίνεται βασική και το 2023 ενδέχεται να παρατηρηθεί αυξημένη ζήτηση για έξυπνες επιλογές διαμονής σε σουίτες και βίλες, συγκεντρωμένα μπανγκαλόου με ευέλικτη διαμόρφωση, πολύπλευρα παιδικά κλαμπ ψυχαγωγίας και σχέδια κρεβατιών για χαρούμενα μικρά παιδιά και ανακουφισμένους γονείς.

5. Το Wellness είναι ακόμα στη λίστα

Η υγεία και η ευεξία θα παραμείνουν αναπόσπαστες προτεραιότητες της φιλοξενίας το 2023. Πέρα από τις παραδοσιακές προσφορές για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή, η ευεξία και η ευεξία του θερέτρου θα επικεντρωθούν προς τα μέσα για μεγαλύτερη πνευματική και ψυχική ευεξία, καθώς και σε αθλητικές και ιατρικές προσφορές.

6. Άνθρωποι και υπολογιστές πάνε μαζί

Το 2022 είδαμε μια πληθώρα προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν εικόνες μέσω γενικών περιγραφών λέξεων όπως το Dall-E2, το MidJourney και το Stable Diffusion. Το 2023 θα είναι η χρονιά που οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν πραγματικά ότι βρισκόμαστε στην επαυξημένη εποχή.
Τα καθημερινά προγράμματα όπως το Photoshop έχουν πλέον ενσωματωμένη δυνατότητα AI.
Ο συνδυασμός ανθρώπων και αλγορίθμων δημιουργίας μηχανικής μάθησης AI θα οδηγήσει σε εκπληκτικό σχεδιασμό που δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με την ανθρώπινη προσπάθεια.

7. Οι νομάδες καθορίζουν το σχεδιασμό των ξενοδοχείων

Οι φιλικοί προς το ταξίδι υβριδικοί και διπλής χρήσης χώροι, όπως οι αίθουσες συσκέψεων που λειτουργούν ως σαλόνια ευεξίας και εργασίας, έχουν γίνει απαραίτητα περιβάλλοντα. Βοηθούν επίσης στην ενίσχυση των βελτιωμένων συνδέσεων εσωτερικού-εξωτερικού χώρου – μια βασική λύση από την πανδημία Covid-19.

8. Σε αναζήτηση για το απροσδόκητο στον σχεδιασμό των ξενοδοχείων

Το 2023 ο τομέας της φιλοξενίας έχει ανάγκη για μια έκρηξη εμβληματικού σχεδιασμού στα ξενοδοχεία. Η εσωτερική διακόσμηση μπορεί να γίνει πρωτοποριακή και καινοτόμος, καθώς οι πελάτες επιθυμούν απροσδόκητες, συναρπαστικές και εντυπωσιακές εμπειρίες.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης