Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ακριβότερες οι διακοπές στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2023

Ακριβότερες οι διακοπές στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2023
Το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας και ο πληθωρισμός ανάγκασαν τα ξενοδοχεία να αυξήσουν τις τιμές τους
Το κόστος των διακοπών στην Ευρώπη πρόκειται να αυξηθεί καθώς τα ξενοδοχεία και οι ταξιδιωτικές εταιρείες αντιμετωπίζουν αυξανόμενα ενεργειακά κόστη, προειδοποίησαν ειδικοί της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.
Ειδικότερα, οι τιμές των διακοπών για το καλοκαίρι του 2023 στην Ευρώπη αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά σε σύγκριση με τις τιμές του 2022. Το μέσο κόστος διακοπών του 2022 ήταν ήδη κατά μέσο όρο 11% υψηλότερο από τις τιμές διακοπών του 2019 πριν από την πανδημία.
Το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας και ο πληθωρισμός ανάγκασαν τα ξενοδοχεία να αυξήσουν τις τιμές τους, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών για τον Τουρισμό της Πορτογαλίας Rita Marques στη διάσκεψη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), τον Δεκέμβριο.
«Όλοι αντιμετωπίζουν αυξανόμενα κόστη. Αυτά τα κόστη πρέπει να έχουν αντίκτυπο στις τιμές», είπε.
«Η αύξηση των λογαριασμών ενέργειας έχει τεράστιο αντίκτυπο, για παράδειγμα, καθώς οι λογαριασμοί ενέργειας των ξενοδοχείων αποτελούν περίπου το 15% του κόστους τους».
Όμως, παρά τις αυξήσεις των τιμών και τους ανθρώπους που αναγκάζονται να σφίξουν τη ζώνη τους, η Ρίτα πιστεύει ότι η αύξηση των τιμών δεν θα αποτρέψει τους ανθρώπους να ταξιδέψουν στην Ευρώπη για διακοπές. Πρόσθεσε ότι πολλοί παραθεριστές είναι πιο πρόθυμοι από ποτέ να ξεφύγουν αφού δεν μπορούν να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης