Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

FMI: Ποιες είναι οι προοπτικές της ελληνικής Τουριστικής αγοράς έως το 2032

FMI: Ποιες είναι οι προοπτικές της ελληνικής Τουριστικής αγοράς έως το 2032
Σχεδόν 8 εκατομμύρια ταξιδιώτες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2022, με έσοδα 5,4 δις δολάρια.
Το μέγεθος της ελληνικής Τουριστικής αγοράς θα διπλασιαστεί έως το 2032, σύμφωνα με ανάλυση της Future Market Insights (FMI).
Τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι τα έσοδα από τον Τουρισμό στην Ελλάδα αναμένεται να ανέλθουν στα 265,9 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2022.
Σχεδόν 8 εκατομμύρια ταξιδιώτες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2022, με έσοδα 5,4 δις δολάρια.
Μακροπρόθεσμα, ο ελληνικός Τουρισμός εκτιμάται ότι θα φτάσει περίπου τα 548 εκατομμύρια δολάρια το 2023.
Η FMI προβλέπει ότι η ελληνική Τουριστική αγορά θα παρουσιάσει σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) ~ 7,5% κατά την περίοδο πρόβλεψης 2022-2032.


Σε ακμάζουσα φάση ο καινοτόμος τουρισμός στην Ελλάδα

Όπως επισημαίνει η ανάλυση της FMI «με θαυμάσια μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, τον πλούσιο πολιτισμό και τη θέα που κόβει την ανάσα, η Ελλάδα υπήρξε ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.
Το 2022, σημειώθηκε σημαντική αύξηση στον αριθμό των αφίξεων. Ο τουρισμός της Ελλάδας είχε άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας.
Αμέσως μετά την οικονομική κρίση, η τουριστική βιομηχανία της χώρας καθιέρωσε την ανάγκη για καινοτόμο τουρισμό, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ακμάζουσα φάση σε αντιστοιχία με το προηγούμενες παραδοσιακές τουριστικές μεθόδους».

Οι παράγοντες που θα τονώνουν την Τουριστική αγορά στην Ελλάδα

Στα πλεονεκτήματα της Ελλάδας αναφέρονται τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, η φυσική ομορφιά, η κουζίνα, η αφθονία των πολιτιστικών και παραδοσιακών δραστηριοτήτων.
Η ανάπτυξη σε διάφορους τέτοιους τομείς της χώρας ενισχύει τα έσοδα από τον Τουρισμό και προβλέπεται να παρουσιάσει την ίδια τάση κατά την προβλεπόμενη περίοδο.

Τι επηρεάζει αρνητικά τον ελληνικό Τουρισμό

Σχετικά με τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον ελληνικό Τουρισμό μακροπρόθεσμα, επισημαίνεται η περιφερειακή έλλειψη:
  • Υποδομών σε επίπεδο τηλεπικοινωνιών, υγείας και ηλεκτροδότησης.
  • Πολυτελών καταλυμάτων και αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • Εστίασης στις πράσινες πολιτικές.
Ποια ηλικιακή ομάδα είναι πιο πιθανό να ταξιδέψει στην Ελλάδα

Η ηλικιακή ομάδα 36-45 ετών είναι πιθανό να κατέχει μερίδιο 29,5% στον συνολικό αριθμό μελλοντικών τουριστικών επισκέψεων στην Ελλάδα, ακολουθούμενη από την ηλικιακή ομάδα 46-55 ετών.

Αύξηση του αριθμού των ανεξάρτητων ταξιδιωτών

Καθώς το διαδίκτυο χρησιμοποιείται σε μεγάλη κλίμακα σε όλο τον κόσμο, ο αριθμός των ανεξάρτητων ταξιδιωτών θα αυξηθεί στην Ελλάδα σχεδόν 30,8%.
Ιδιαίτερα, οι νεαροί τουρίστες που γνωρίζουν καλά την τεχνολογία αναζητούν οικονομικά προσιτά ταξίδια στο διαδίκτυο και δημιουργούν τις περιηγήσεις τους, σύμφωνα με τις επιλογές τους.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης