Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πότε αναμένεται η πλήρης ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών

Πότε αναμένεται η πλήρης ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών
Πρωτοπόρες στην ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών είναι οι χώρες του Κόλπου
Με βραδύτερο ρυθμό συνεχίστηκε το 2022 η επαναφορά των διεθνών επαγγελματικών ταξιδιών έναντι των αποδράσεων αναψυχής τουλάχιστον μέχρι το δ’ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τη ForwardKeys.
Από τον Οκτώβριο κι έπειτα φαίνεται ότι τα επαγγελματικά ταξίδια ανακτούν το χαμένο έδαφος, αποκτώντας ξανά δυναμική, και είναι τελικά περισσότερα από τα ταξίδια αναψυχής (leisure), τα οποία έχουν επιβραδυνθεί ως αποτέλεσμα μιας σειράς παραγόντων, μεταξύ των οποίων, ο υψηλός πληθωρισμός.

Οι πρωταθλήτριες

Πρωτοπόρες στην ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών είναι οι χώρες του Κόλπου, όπου, σε αρκετές περιοχές φέτος η ανάκαμψη των εν λόγω ταξιδιών ξεπέρασε κατά πολύ τις αποδράσεις αναψυχής. Αυτή η τάση φαίνεται ότι επιταχύνεται έτι περαιτέρω το δ’ τρίμηνο, φτάνοντας στο αποκορύφωμά της τον Δεκέμβριο.
Το δ’ τρίμηνο του 2022 τα επαγγελματικά ταξίδια εκτιμάται ότι θα είναι περισσότερα σε σχέση με τα ταξίδια αναψυχής και σε κάποιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε μικρότερο βαθμό αναμένεται περαιτέρω ανάκαμψη τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και στον Καναδά.
Ως εκ τούτου, αν και ο κλάδος των επαγγελματικών ταξιδιών βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπος με υψηλές προκλήσεις, οι τρέχουσες τάσεις υποδηλώνουν ότι αυτή η μορφή ταξιδιού δεν θα εκλείψει.

Η πρόβλεψη

Τα μηνύματα σχετικά με την ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών από την πανδημική κρίση ήταν μικτά. Από την έναρξη της πανδημίας της νόσου COVID-19, πολλοί κορυφαίοι παράγοντες του κλάδου έχουν υποστηρίξει ότι τα επαγγελματικά ταξίδια δεν θα ανακάμψουν ποτέ πλήρως λόγω της αλλαγής των εργασιακών συνηθειών -συγκεκριμένα λόγω της εξ αποστάσεως εργασίας και της τάσης των ψηφιακών νομάδων- και της αυξανόμενης ευαισθητοποίησης ως προς ορισμένα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης