Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Το χρονοδιάγραμμα των διαγωνισμών για το Ελληνικό

Το χρονοδιάγραμμα των διαγωνισμών για το Ελληνικό
της Εύας Οικονομάκη
Μέσα στο α’ τρίμηνο του 2023 αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις για τους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της LAMDA Development, Οδυσσέα Αθανασίου, να αναφέρει, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και της LAMDA, ότι μέσα στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου θα έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος για τον διαγωνισμό που αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις εντός του Μητροπολιτικού Πόλου του Αγίου Κοσμά.
Αυτή την περίοδο, όπως τόνισε, εξετάζονται οι προσφορές που έχουν κατατεθεί για την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων, οι οποίες εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμες σε έναν μεγάλο βαθμό έως το τέλος του 2024. Στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού, ενδιαφέρον για την ανάπτυξη των αθλητικών εγκαταστάσεων έχουν εκδηλώσει οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ακτωρ, ΑΒΑΞ και σε κοινοπρακτικό σχήμα ο όμιλος Μυτιληναίος και η Intrakat.
Στην ίδια κατεύθυνση, η LAMDA, εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων, ύψους 80 εκατ. ευρώ, που θα αναπτυχθούν εντός του Ελληνικού, σχεδιάζει να συμβάλει καθοριστικά στην πλήρη αναβάθμιση και αναμόρφωση αθλητικών εγκαταστάσεων σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στην Παιανία, στους Θρακομακεδόνες, στον Πειραιά, στο ΟΑΚΑ, με επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη για το Μητροπολιτικό Πάρκο, η κατάθεση προσφορών έχει μετατεθεί για τις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ για τις πρώτες ημέρες του νέου έτους έχει μετατεθεί και η υποβολή προσφορών για την ανάπτυξη του Mall της Βουλιαγμένης. Εν συνεχεία θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός για το Riviera Galleria.
Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται η δοκιμαστική εργασία θεμελίωσης του οικιστικού πύργου Riviera Tower στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν τοποθετηθεί δύο πάσσαλοι σε βάθος 55 μέτρων, με στόχο τη θεμελίωση του Πύργου μέχρι το τέλος Μαΐου. Απώτερη επιδίωξη των επικεφαλής της LAMDA είναι μέχρι το τέλος του 2023 να φαίνονται οι πρώτοι όροφοι του Riviera Tower.
Σε ό,τι αφορά το εν λόγω έργο, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου εκτιμάται ότι θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση με την κοινοπραξία Intrakat – Bouygues για την αποπεράτωση του έργου. Το σχήμα έχει επιλεγεί ως σύμβουλος για την α’ φάση του έργου, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών πριν από την κατασκευή, με τη μορφή του Early Contractor Involvement (ECI).
Ως προς τα δύο ξενοδοχεία που θα αναπτυχθούν από κοινού με την ΤΕΜΕΣ, ο Οδυσσέας Αθανασίου τόνισε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις ως προς τους operators των δύο ξενοδοχείων και την αρχιτεκτονική ομάδα που θα υποστηρίξει το project θα πραγματοποιηθούν το α’ τρίμηνο του 2023.

Το Μνημόνιο

Μέσα στο δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου αναμένεται να παραδοθεί στον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης το πρώτο έργο. Πρόκειται για το κτιριακό συγκρότημα που θα στεγάζει 4 σωματεία ΑμεΑ (Αμυμώνη, Ερμής, Νίκη – Victor Artant, Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας). Το συγκρότημα, εμβαδού 11.500 τ.μ. συνολικά, αποτελείται από 4 κτίρια και θα είναι πλήρως λειτουργικό το φθινόπωρο του 2023.
Σε ό,τι αφορά το μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας που υπέγραψαν ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπουλης και η LAMDA Development, οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι η οργανωμένη και συντονισμένη υποστήριξη και η στενή συνεργασία μεταξύ τους είναι οι παράγοντες που θα συμβάλουν στις αποδοτικότερες επιπτώσεις και θα συνεισφέρουν πλέον αποτελεσματικά, σε επίπεδο υποδομών και δράσεων, στην ενίσχυση της πολιτιστικής και οικονομικής ζωής του Δήμου και των τοπικών κοινωνιών.
Τα μέρη συμφωνούν το χρόνο και τη διαδικασία παράδοσης στο δήμο συγκεκριμένων χώρων για κοινωφελείς χρήσεις, μεταξύ των οποίων και οι εξής:
* Το κτιριακό συγκρότημα των ΑμεΑ
* Ο χώρος του πάρκου/παιδικής χαράς την Αγίας Παρασκευής
* Τρία (3) διατηρητέα κτήρια για την εξυπηρέτηση των αναγκών στέγασης τοπικών συλλόγων, δημοτικού γηροκομείου και διοικητικών υπηρεσιών στα κτίρια αυτά
* Ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις
* Τα οικοδομικά τετράγωνα στα οποία ο δήμος προορίζει την ανέγερση Μεγάρου Ποντίων και Δημαρχείου
Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο μερών, η LAMDA Development αναλαμβάνει έναντι του Δήμου να εξασφαλίσει την πρόσβαση των δημοτών και κατοίκων του Δήμου σε συγκεκριμένο τμήμα της παραλίας του Ελληνικού και την ελεύθερη χρήση του σχετικού εξοπλισμού (ομπρέλες, ξαπλώστρες κ.λπ.) μετά την ολοκλήρωση των έργων.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης