Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιες τάσεις θα μεταμορφώσουν την ταξιδιωτική βιομηχανία έως το 2033

Ποιες τάσεις θα μεταμορφώσουν την ταξιδιωτική βιομηχανία έως το 2033
Οι ισχυρές ταξιδιωτικές τάσεις θα περιλαμβάνουν από νέους ταξιδιώτες με υψηλή σύνδεση μέχρι την άφιξη των ηλεκτρικών αεροταξί
Οι λειτουργίες Metaverse, τα αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα και η ψηφιακή οικονομία πρόκειται να μεταμορφώσουν την ταξιδιωτική βιομηχανία του μέλλοντος.
Οι ισχυρές ταξιδιωτικές τάσεις θα περιλαμβάνουν από νέους ταξιδιώτες με υψηλή σύνδεση μέχρι την άφιξη των ηλεκτρικών αεροταξί, ασκώντας τεράστια επιρροή στα αεροπορικά ταξίδια την επόμενη δεκαετία και αναγκάζοντας τη βιομηχανία, τις κυβερνήσεις και την τεχνολογία να προσαρμοστούν γρήγορα.
Αυτό αποκαλύπτει νέα έκθεση της SITE με τίτλο «Meet the Megatrends», που εξετάζει 12 αναδυόμενες τεχνολογικές, κοινωνικές, ταξιδιωτικές και οικονομικές τάσεις που θα μεταμορφώσουν σημαντικά το ταξιδιωτικό τοπίο μέχρι το 2033.
Αυτές οι μεγάλες τάσεις λειτουργούν σε ένα εξελισσόμενο οικοσύστημα όπου οι αναδυόμενες τεχνολογίες διασυνδέουν τις τάσεις και βοηθούν στην προώθηση τους. Τα δεδομένα βρίσκονται στην καρδιά αυτού του οικοσυστήματος.
Η αυξανόμενη προθυμία των παρόχων να μοιράζονται δεδομένα στην ευρύτερη ταξιδιωτική βιομηχανία θα βοηθήσει στην περαιτέρω επιτάχυνση αυτών των τάσεων και θα ανοίξει το δρόμο για την πιο συνδεδεμένη, απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία που επιθυμούν οι επιβάτες.
Η Ilkka Kivelä, Αντιπρόεδρος Στρατηγικής και Καινοτομίας, SITA, δήλωσε: «Ο κλάδος των αεροπορικών μεταφορών βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι μετά την πανδημία, αντιμετωπίζοντας προκλήσεις από όλες τις πλευρές.
Ενώ η ανάκαμψη των ταξιδιών επιταχύνεται παγκοσμίως, τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να προσφέρουν την απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία που περιμένουν οι επιβάτες, συχνά με μειωμένο εργατικό δυναμικό και συμπιεσμένους προϋπολογισμούς.
Η κλιματική κρίση απαιτεί ταχύτερη και πιο αποφασιστική δράση της βιομηχανίας για να γίνουν τα ταξίδια πιο βιώσιμα. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τον κόσμο των ταξιδιών, να συνδέσουμε τις τελείες και να μεταμορφώσουμε τα ταξίδια με τολμηρές λύσεις που διασταυρώνονται και εκμεταλλεύονται τις τελευταίες τεχνολογίες».

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των μεταφορών

Μία από τις βασικές τάσεις που προσδιορίζονται στην έκθεση είναι η γενιά Gen Z και οι millennials ταξιδιώτες που οδηγούν έναν ψηφιακό μετασχηματισμό στον κλάδο των μεταφορών, απαιτώντας ένα πιο ολοκληρωμένο ψηφιακό ταξίδι και επιταχύνοντας τον ψηφιακό τρόπο ζωής.
Το απόρρητο, τα δικαιώματα ψηφιακής ταυτότητας και οι έλεγχοι για τους επιβάτες θα αποτελούν προτεραιότητα για τους επιβάτες που ανοίγουν την πόρτα σε ένα μέλλον όπου θα μπορούμε να ταξιδεύουμε από παντού και οπουδήποτε χωρίς να χρειάζονται φυσικά έγγραφα ή να μας σταματούν για αναγνώριση.

Η εμφάνιση των έξυπνων αεροδρομίων

Μια άλλη τάση ισχύος είναι η αυτοματοποίηση και η εμφάνιση έξυπνων αεροδρομίων, που θα αναδιαμορφώσουν το εργατικό δυναμικό, θα δημιουργήσουν μια νέα ισοπεδωμένη επιχειρηματική οργάνωση και θα εξορθολογίσουν τις λειτουργίες μέσω της τεχνολογίας.
Μέχρι το 2030, οι λειτουργίες μετατροπής θα είναι συνηθισμένες στα κορυφαία αεροδρόμια και θα διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών, στην αποφυγή διαταραχών και στη διευκόλυνση του διαισθητικού, καθηλωτικού ελέγχου των ευφυών αεροδρομίων. Αυτό με τη σειρά του θα απαιτήσει νέες δεξιότητες και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τους εργαζόμενους στον κλάδο.
Εν τω μεταξύ, τα ηλεκτρικά αεροπορικά οχήματα αναμένεται να είναι πανταχού παρόντα στα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια μέχρι το τέλος της δεκαετίας, λειτουργώντας ως αποτελεσματική βοηθητική υπηρεσία και ροή εσόδων για αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες. Μόνο φέτος, οι επενδύσεις στον κλάδο της Urban Air Mobility έχουν εκτοξευθεί, με 4,7 δισ. USD να δεσμεύονται για την ανάπτυξη οχημάτων eVTOL.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης