Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιον προορισμό επιλέγουν οι Αμερικανοί για τα Χριστούγεννα

Ποιον προορισμό επιλέγουν οι Αμερικανοί για τα Χριστούγεννα
Η όρεξη για ευρωπαϊκά ταξίδια εξακολουθεί να είναι υψηλή μεταξύ των Αμερικανών
Η πλειονότητα των Αμερικανών (89%) επιλέγει για την περίοδο των Χριστουγέννων εγχώρια ταξίδια, όπως έδειξε έρευνα της Allianz Partners USA.
Η έρευνα στηρίχτηκε στα δεδομένα κρατήσεων για 3 εκατομμύρια πτήσεις μετ’ επιστροφής, που αναχωρούν από αεροδρόμια των ΗΠΑ από τις 17 Δεκεμβρίου έως τις 29 Δεκεμβρίου.
Το γεγονός ωστόσο ότι το 11% αυτών των πτήσεων αφορά διεθνή ταξίδια παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους οργανωτές ταξιδιών, καθώς μετά από χρόνια αναδύεται το Λονδίνο ως ο πιο δημοφιλής προορισμός των Αμερικανών στα υπερατλαντικά ταξίδια των Χριστουγέννων.
Το Λονδίνο, για πρώτη φορά από την έναρξη της έρευνας το 2015, όταν κατατάχθηκε ως ο νούμερο ένα διεθνής προορισμός για τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν για λόγους αναψυχής, κατέλαβε την τρίτη θέση στη φετινή έρευνα. Αυτό δείχνει ότι η όρεξη για ευρωπαϊκά ταξίδια εξακολουθεί να είναι υψηλή μεταξύ των Αμερικανών, τόνισε ο διευθυντής επικοινωνίας της Allianz, Daniel Durazo.
Όπως είπε ο κ.Durazo το Λονδίνο ήταν δημοφιλές μεταξύ των Αμερικανών την άνοιξη. Μάλιστα είχε καταγραφεί αύξηση 600% στις αναζητήσεις των Αμερικανών για τα καλοκαιρινά ταξίδια.
Προφανώς, το ισχυρό δολάριο έναντι της λίρας και του ευρώ κάνει τα ταξίδια των Αμερικανών σε ευρωπαϊκούς προορισμούς εξαιρετικά ελκυστικά, σε μια εποχή ακρίβειας και πληθωρισμού. Ειδικά για το Λονδίνο, υπάρχει και η στέρηση κατά τα χρόνια της πανδημίας λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών, αφού παραδοσιακά το Λονδίνο είναι η αγαπημένη τους πόλη στη γηραιά ήπειρο,
Τέλος, ένα ακόμη εύρημα της έρευνας είναι ότι οι αναζητήσεις για χειμερινές διακοπές αυξήθηκαν κατά 17% σε σύγκριση με το 2021, κάτι που είναι άλλο ένα καλό σημάδι στη συνεχή ανάκαμψη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας των ΗΠΑ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης