Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πώς διαμορφώνονται οι τάσεις στις ενοικιάσεις διακοπών το 2023

Πώς διαμορφώνονται οι τάσεις στις ενοικιάσεις διακοπών το 2023
Η οικονομική ύφεση άλλαξε τον τρόπο που ξοδεύουν οι ταξιδιώτες και έχει διαμορφώσει νέες συνθήκες
Το 2022 ήταν μια χρονιά που ξεχώρισαν οι ενοικιάσεις διακοπών, με απότομη ανοδική ζήτηση.
Στον απόηχο της πανδημίας Covid-19, ο τρόπος για ταξίδια έχει αλλάξει. Η επαγγελματική ζωή είναι πιο ευέλικτη από ποτέ για τους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο, χάρη στην άνοδο των πολιτικών «εργασία από το σπίτι».
Ταυτόχρονα, η οικονομική ύφεση άλλαξε τον τρόπο που ξοδεύουν οι ταξιδιώτες και έχει διαμορφώσει νέες συνθήκες. Τις τέσσερις νέες τάσεις στις ενοικιάσεις διακοπών για το 2023, αποκαλύπτει η Eviivo.

Πώς διαμορφώνονται οι τάσεις στις ενοικιάσεις διακοπών το 2023

1. Η ζήτηση θα επιβραδυνθεί αλλά θα παραμείνει σταθερή

Με την επικείμενη οικονομική επιβράδυνση, οι αναλυτές δεν αναμένουν το ίδιο με φέτος θεαματικό αποτέλεσμα για το 2023, στις κρατήσεις.
Η πληρότητα προβλέπεται να μειωθεί το επόμενο έτος, αν και οι διαθέσιμες λίστες θα συνεχίσουν να αυξάνονται.
Με λιγότερους ταξιδιώτες που αναζητούν ενοίκια διακοπών, μαζί με περισσότερους οικοδεσπότες που ανταγωνίζονται για την επιχείρησή τους, το τοπίο της βραχυπρόθεσμης ενοικίασης ετοιμάζεται να γίνει όλο και πιο ανταγωνιστικό.

2. Οι ταξιδιώτες θα αναζητήσουν προσφορές και εκπτώσεις

Οι ταξιδιώτες θα συνεχίσουν να δίνουν προτεραιότητα στις αποδράσεις το 2023, αλλά θα έχουν μεγαλύτερη προσοχή στους προϋπολογισμούς.
Το 50% των ταξιδιωτών λέει ότι η κράτηση διακοπών θα παραμείνει προτεραιότητα για αυτούς.
Ωστόσο το 70% ενδιαφέρεται για ταξίδια εάν είναι φιλικά προς τον προϋπολογισμό.
Οι άνθρωποι θα αναζητήσουν προσφορές, εκπτώσεις και έξυπνα χρονοδιάγραμμα για ταξίδια, με στόχο να διατηρήσουν τον προϋπολογισμό τους σε αβέβαιες οικονομικές περιόδους.

3. Μεγαλύτερη διαμονή

Από το 2021 οι ταξιδιώτες κάνουν πλέον κράτηση για διαμονή μεγαλύτερης διάρκειας, φαινόμενο που συνέχισε να επεκτείνεται φέτος.
Για το 2023, η τάση για μεγαλύτερη παραμονή δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

4. Επαγγελματικά ταξίδια και διακοπές

Καθώς οι πολιτικές «εργασίας από οπουδήποτε» γίνονται συνηθισμένες, οι εργαζόμενοι είναι λιγότερο πρόθυμοι να εργάζονται κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.
Τα επαγγελματικά ταξίδια αναμένεται να επιστρέψουν σημαντικά το 2023, αλλά το 70% θέλει διακοπές αυστηρά χωρίς εργασία την επόμενη χρονιά.
Οι εργαζόμενοι θα προτιμούσαν ευκαιρίες αλληλεπίδρασης με συμπαίκτες στην πραγματική ζωή (μακριά από το γραφείο) όπως ταξίδια για δουλειά και ψυχαγωγικές εμπειρίες.
Το 2023 αναμένεται αύξηση των επιχειρηματικών προορισμών, όπου η εταιρική αναψυχή και η ενίσχυση των σχέσεων είναι το επίκεντρο. Αυτό παρέχει μια νέα ευκαιρία για μεγαλύτερα ενοίκια διακοπών.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης