Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Γιατί αυξάνονται οι καταχωρήσεις σε Airbnb για μονόκλινα δωμάτια

Γιατί αυξάνονται οι καταχωρήσεις σε Airbnb για μονόκλινα δωμάτια
Περίπου το 46% των οικοδεσποτών στην Airbnb δήλωσαν ότι χρησιμοποίησαν τα επιπλέον χρήματα από την ενοικίαση ακινήτων για να πληρώσουν για τρόφιμα και άλλα είδη
Άνοδο 31% στις καταχωρίσεις μεμονωμένων δωματίων κατέγραψε η Airbnb στην πλατφόρμα της το τρίτο τρίμηνο, καθώς περισσότεροι άνθρωποι αναζητούσαν επιπλέον εισόδημα ενόψει μιας κρίσης κόστους ζωής.
Η εταιρεία είπε ότι οι καταχωρίσεις ακινήτων αυξήθηκαν σε διάφορες περιοχές, χωρίς να αποκαλύψει συγκεκριμένους αριθμούς.
Περίπου το 46% των οικοδεσποτών στην Airbnb δήλωσαν ότι χρησιμοποίησαν τα επιπλέον χρήματα από την ενοικίαση ακινήτων για να πληρώσουν για τρόφιμα και άλλα είδη.
Ένας στους δέκα είπε ότι τους βοήθησε να αποφύγουν την έξωση ή τον αποκλεισμό.
Ορισμένοι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί έχουν, ωστόσο, κατηγορήσει την εταιρεία για επιδείνωση της έλλειψης κατοικιών, καθώς οι ιδιοκτήτες ενοικιάζουν όλο και περισσότερο ακίνητα σε παραθεριστές εν μέσω αύξησης των ταξιδιών, αντί να πηγαίνουν για μακροχρόνιους ενοικιαστές.
Εν τω μεταξύ, η εταιρεία είπε ότι οι μεγαλύτερες διαμονές επισκεπτών λόγω τηλεργασίας θα συνεχίσουν να ενισχύουν τα αποτελέσματα, καθώς η ταξιδιωτική ζήτηση δεν δείχνει σημάδια χαλάρωσης παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης