Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιες τάσεις θα επικρατήσουν στις χειμερινές διακοπές

Ποιες τάσεις θα επικρατήσουν στις χειμερινές διακοπές
Τα ταξίδια για την περίοδο των διακοπών διαρκούν κατά μέσο όρο περίπου δύο εβδομάδες

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την περίοδο των διακοπών, ο ιστότοπος σύγκρισης ταξιδιωτικής ασφάλισης Squaremouth.com ανέλυσε δεδομένα από χιλιάδες ταξιδιώτες διακοπών για να εντοπίσει τέσσερις τάσεις που υποδεικνύουν μια νέα εποχή ταξιδιού.

Οι χειμερινές διακοπές γίνονται μεγαλύτερης διάρκειας και ακριβότερες

Μετά από δύο χειμώνες που αμαυρώθηκαν από ταξιδιωτικούς περιορισμούς, οι Αμερικανοί είναι πιο ενθουσιασμένοι που θα κάνουν διακοπές.

  • Τα ταξίδια για την περίοδο των διακοπών διαρκούν κατά μέσο όρο περίπου δύο εβδομάδες.
  • Το μέσο κόστος ταξιδιού είναι περίπου 6.784 $ – 57% υψηλότερο από το μέσο κόστος ταξιδιού από το φθινόπωρο του 2022 και 28% υψηλότερο από τον μέσο όρο του καλοκαιριού 2022.

Οι ηλιόλουστοι προορισμοί παραμένουν δημοφιλείς τον χειμώνα

Αν και τα ταξίδια στην Καραϊβική μειώθηκαν το καλοκαίρι του 2022, οι ταξιδιώτες επιλέγουν για άλλη μια φορά προορισμούς με ζεστό καιρό τους χειμερινούς μήνες.
Το Μεξικό, οι Μπαχάμες, η Κόστα Ρίκα και η Δομινικανή Δημοκρατία συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων ασφαλισμένων ταξιδιών αυτή την εορταστική περίοδο, αποτελώντας συνολικά ένα στα πέντε ασφαλισμένα ταξίδια (21,11%).

Κορυφαίος προορισμός για πρώτη φορά η Ανταρκτική

Για πρώτη φορά, η Ανταρκτική γίνεται ένας χειμερινός προορισμός που πρέπει να δουν οι ταξιδιώτες.

  • Η Ανταρκτική είναι ο έβδομος πιο δημοφιλής προορισμός, αντιπροσωπεύοντας το 2,63% των συνολικών πωλήσεων
  • Κατά την ίδια περίοδο της τελευταίας δεκαετίας, τα χειμερινά ταξίδια στην Ανταρκτική αντιπροσώπευαν μόνο το 0,47% κατά μέσο όρο όλων των πωλήσεων ταξιδιωτικής ασφάλισης

Οι ευρωπαϊκές χριστουγεννιάτικες αγορές επιστρέφουν στο προσκήνιο

Δύο δημοφιλείς προορισμοί επιστρέφουν στους 10 κορυφαίους για τις διακοπές του 2022:

  • Και οι δύο γνωστές για τις βαθιές παραδόσεις των διακοπών, η Γερμανία και η Γαλλία συγκαταλέγονται στους κορυφαίους προορισμούς διακοπών, αντιπροσωπεύοντας μαζί λίγο περισσότερο από το 5% των ασφαλισμένων ταξιδιών.
  • Φέτος σηματοδοτεί την πρώτη φορά από την εορταστική περίοδο του 2019 που και οι δύο χώρες ήταν μεταξύ των κορυφαίων προορισμών.

Η Squaremouth analytics συνέκρινε τις πωλήσεις για ταξίδια που πραγματοποιούνται μεταξύ 21 Νοεμβρίου 2022 και 8 Ιανουαρίου 2023.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης