Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Επέκταση των απευθείας πτήσεων από Σαουδική Αραβία προς Ελλάδα - Τι συμφώνησε ο Κικίλιας στο Ριάντ

Επέκταση των απευθείας πτήσεων από Σαουδική Αραβία προς Ελλάδα - Τι συμφώνησε ο Κικίλιας στο Ριάντ
Ψηλά στην ατζέντα ήταν το ενδιαφέρον που υπάρχει για τουριστικές επενδύσεις στην Αθήνα
Σχετικά Άρθρα

Την επέκταση των απευθείας πτήσεων από τη Σαουδική Αραβία προς την Ελλάδα, η οποία θα υλοποιηθεί το προσεχές διάστημα, συμφώνησε ο Υπουργός Τουρισμού, Β. Κικίλιας, με τον Υπ. Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκηπα Ahmed Al Khateeb, στο Ριάντ.
Ο κ. Κικίλιας είχε σειρά συναντήσεων με leaders της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ριάντ, όπου διεξάγεται η 22η Σύνοδος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιωτών και Τουρισμού (WTTC).
Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε στις 28/11 με τον Υπουργό Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκηπα Ahmed Al Khateeb και η συζήτηση επικεντρώθηκε στην επέκταση των απευθείας πτήσεων από τη Σαουδική Αραβία προς την Ελλάδα.
Παράλληλα, ψηλά στην ατζέντα ήταν το ενδιαφέρον που υπάρχει για τουριστικές επενδύσεις στην Αθήνα, όπως και στη δυνατότητα για εκπαίδευση Σαουδάραβων σε τουριστικές σχολές της Ελλάδας.
Οι δυο υπουργοί συμφώνησαν στην παροχή υποτροφιών σε Έλληνες για σπουδές στην Ακαδημία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στη Σαουδική Αραβία, καθώς και για την εβδομάδα πολιτισμού ανάμεσα στις δύο χώρες που θα πραγματοποιηθεί στο Ριάντ.

Στο στόχαστρο οι επενδύσεις

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδας, παρουσία του Πρέσβη , Αλέξη Κωνσταντόπουλου, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του επενδυτικού ομίλου στη Σαουδική Αραβία “Alkholi Group”, Hamza B. Alkholi.
ΚΙΚΙΛΙΑΣ2.JPG
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και οι μεγάλες επενδύσεις που γίνονται πλέον στη χώρα από διεθνείς κολοσσούς, οι οποίες δίνουν προστιθέμενη αξία και αναβαθμίζουν σημαντικά το ελληνικό τουριστικό προϊόν σε όλες του τις εκφάνσεις (χειμερινό- ορεινό τουρισμό, εναλλακτικό, πολιτιστικό, αθλητικό, θρησκευτικό τουρισμό κ.α).
Ακόμη, στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Κικίλιας συζήτησε με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Zurab Pololikashvili, για τις φετινές επιδόσεις της Ελλάδας σε αφίξεις και έσοδα- οι οποίες είναι εντυπωσιακές ακόμα και συγκριτικά με τις αντίστοιχες άλλων χωρών που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς- καθώς και για το μέλλον του τουρισμού και την ανάγκη στροφής σε ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, την πράσινη ανάπτυξη και τη μπλε οικονομία.
Τέλος, ο Υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού της Αιγύπτου, Ahmed Issa, όπου επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τουρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης