Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κουτσογιαννόπουλος (περιφ. Αττικής): Μέχρι στιγμής έχουμε ξεπεράσει τα αναμενόμενα σε επίπεδα τουρισμού

Κουτσογιαννόπουλος (περιφ. Αττικής): Μέχρι στιγμής έχουμε ξεπεράσει τα αναμενόμενα σε επίπεδα τουρισμού
Στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” φέτος οι αφίξεις ήταν πέραν του αναμενόμενου
Για τις τουριστικές επιδόσεις της περιφέρειας Αττικής και τους στόχους που έχουν τεθεί για το μέλλον μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, στον Alpha 98.9, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της περιφέρειας Αττικής, Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.
«Η Αττική έχει τις δύο μεγάλες πύλες εισόδου στη χώρα μας. Είναι το “Ελευθέριος Βενιζέλος” και το λιμάνι του Πειραιά με τις κρουαζιέρες και την ακτοπλοΐα. Στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” φέτος οι αφίξεις ήταν πέραν του αναμενόμενου. Είχαμε 9 πτήσεις ημερησίως από την Αμερική, οι οποίες εξακολουθούν ακόμη μέχρι τέλος Οκτωβρίου, μέχρι νεοτέρας. Η Delta κάνει επιμήκυνση περιόδου, αναμένουμε και τις άλλες εταιρείες. Είναι σημαντικό να υπάρχει απευθείας πτήση από τις ΗΠΑ χωρίς να ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες μας, είναι πάρα πολύ καλό αυτό. Όπως έκανε επιμήκυνση και η jet2, μια μεγάλη εταιρεία, που για πρώτη φορά έρχεται στην Αττική, με προορισμό την Αττική. Προστέθηκε και το Λονδίνο, με μεγάλη ζήτηση. Ηταν μέχρι 30 Οκτωβρίου και πήρε παράταση μέχρι 30 Νοεμβρίου και από 2 Φεβρουαρίου ξεκινά πάλι κανονικά στους ρυθμούς που είναι τώρα. Αυτό είναι ένα μεγάλο προτέρημα για την Αττική», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.
«Στο λιμάνι του Πειραιά φέτος έχουμε 720 κρουαζιέρες, εκ των οποίων το 60% είναι homeporting. Ποτέ δεν είχε ξαναγίνει αυτό. Ξεπεράσαμε και το 2019 στις κρουαζιέρες, με αφίξεις νέων εταιρειών που δεν είχαν έρθει ποτέ στον Πειραιά. Εχουμε επίσης άλλο ένα λιμάνι, έναν γίγαντα στα πόδια μας που κοιμόταν μέχρι τώρα. Είναι το λιμάνι του Λαυρίου. Εκεί τα αποτελέσματα είναι θεάρεστα, είναι σχεδόν όλο homeporting στις κρουαζιέρες», προσθέτει.
«Ο απολογισμός θα γίνει τέλος Νοεμβρίου, εκεί θα δούμε πώς πήγαμε. Μέχρι στιγμής έχουμε ξεπεράσει τα αναμενόμενα», τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της περιφέρειας Αττικής.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης