Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κυρίτσης (Επιμελητήριο Φθιώτιδας): Oι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω οικονομικά

Κυρίτσης (Επιμελητήριο Φθιώτιδας): Oι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω οικονομικά
Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας μετράει περίπου 10.000 μέλη
Για το μωσαϊκό που συνθέτει την πορεία της οικονομίας της ευρύτερης περιοχής, καθώς και για την επιχειρηματική δραστηριότητα που αναπτύσσεται μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη στον Alpha 98,9 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Αθανάσιος Κυρίτσης.
«Η ενεργειακή κρίση είναι εδώ, είναι μία ακόμη κρίση σε όλες τις προηγούμενες που περάσαμε, είτε οικονομική, είτε υγειονομική. Τώρα μας έχει βρει η ενεργειακή κρίση που είναι αποτέλεσμα και του πολέμου που γίνεται και γενικότερα της παγκόσμιας κατάστασης. Φαίνεται ότι πάμε σε έναν δύσκολο χειμώνα. Οι αυξήσεις είναι σε όλα τα μέτωπα και σαφώς η καταναλωτική δυναμική έχει σίγουρα αποδυναμωθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει μια εισοδηματική πτώση όσον αφορά το κομμάτι των επιχειρήσεων», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Αθανάσιος Κυρίτσης.
«Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας μετράει περίπου 10.000 μέλη, επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με τη βιοτεχνία, τη μεταποίηση, τη βιομηχανία, το εμπόριο και τις υπηρεσίες. Δεν είναι όλες οι επιχειρήσεις εγγεγραμμένες, μόνο οι εμπορικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις», προσθέτει.
«Ολες οι επιχειρήσεις περνάνε δύσκολα. Η συναλλαγματική ισοτιμία έχει δημιουργήσει και καλό και κακό. Οσον αφορά το κομμάτι των εξαγωγών, όμως, δείξαμε μια δυναμική γενικότερα ως χώρα και ως περιοχή. Εχουμε αρκετές επιχειρήσεις στη Φθιώτιδα που είναι εξαγωγικές και τα μηνύματα που παίρνουμε είναι καλά, είναι αρκετά καλά», τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, επισημαίνοντας ότι πρέπει ειδικά οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ενισχυθούν περαιτέρω οικονομικά με παροχή άμεσης ρευστότητας.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης