Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Sold out η Philoxenia - Hotelia στη Θεσσαλονίκη

Sold out η Philoxenia - Hotelia στη Θεσσαλονίκη
Real Estate Expo North: Νέα έκθεση για τη Θεσσαλονίκη

Mε 335 εκθέτες από 18 χώρες, 115 hosted buyers από 35 χώρες, μία επιχειρηματική αποστολή 158 ατόμων από το Ιρακινό Κουρδιστάν συντονισμένη από το Εμπορικό Επιμελητήριο του Ερμπίλ, 3.500 προγραμματισμένα ραντεβού και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων εγκαινιάζονται στις 18 Νοεμβρίου οι εκθέσεις Philoxenia και Hotelia, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 20 του μηνός. Στο ίδιο διάστημα η ΔΕΘ-Helexpo υποδέχεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης τη Real Estate Expo North, που έρχεται να καλύψει τις βορειοελλαδικές επενδυτικές ανάγκες στον χώρο της κτηματαγοράς και αποτελεί μια συνδιοργάνωση με την RM International.
Η «καρδιά» του τουρισμού θα χτυπά στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 18 με 20 Νοεμβρίου, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για τις επόμενες διοργανώσεις του εθνικού εκθεσιακού φορέα, χαρακτηρίζοντας το τουριστικό δίδυμο Philoxenia-Hotelia ως το σημαντικότερο τουριστικό γεγονός στη χώρα, ενώ καλωσόρισε και την Real Estate Expo North στην πόλη. Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κων. Ζέρβας τόνισε πως η Philoxenia με τη μακρά της εμπειρία βρίσκει σήμερα ένα πολύ καλύτερο τουριστικό περιβάλλον στην πόλη επισημαίνοντας πως μετά από δύο δύσκολα χρόνια η Θεσσαλονίκη είναι sold out .
Στη Philoxenia, που έχει φέτος Τιμώμενη Χώρα την Αρμενία και Τιμώμενη Περιοχή τον δήμο Ηρακλείου Κρήτης, συμμετέχουν 235 εκθέτες, ενώ από τους hosted buyers το 97% έρχεται για πρώτη φορά στην έκθεση. Πρώτη φορά η Αρμενία γίνεται Τιμώμενη Χώρα σε μια έκθεση στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο επίτιμος πρόξενος της Δημοκρατίας της Αρμενίας, κ. Akis T. Dagazian, ο οποίος χαρακτήρισε το γεγονός αυτό ως ορόσημο για τις σχέσεις των δύο χωρών, που έχουν μεγάλο περιθώριο περαιτέρω βελτίωσης.
Στη Philoxenia συμμετέχουν επίσης το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και οι σημαντικότεροι θεσμικοί φορείς ΞΕΕ, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, ΠΟΞ, ΣΕΤΚΕ

Real Estate Expo North

Περισσότεροι από 50 ξένοι επενδυτές θα βρεθούν στη Real Estate Expo North, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της RM International, συνδιοργανώτριας της έκθεσης για το real estate, κ. Κωστή Μοσχονά. Όπως σημείωσε, η γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης και η σχέση της με τα Βαλκάνια είναι σημαντικό σημείο για την ανάπτυξη της κτηματαγοράς στην περιοχή.
Τη Philoxenia επέλεξε το Thessaloniki Convention Bureau (TCB) για να παρουσιάσει την Greek Meetings Alliance, μια στρατηγική συμμαχία του με το This is Athens Convention & Visitors Bureau και τον HAPCO, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του TCB, κ. Γιάννης Ασλάνης, σημειώνοντας πως η ανάπτυξη του κομματιού MICE είναι μια σημαντική ευκαιρία για τον τουρισμό και τις τοπικές οικονομίες.
Top επενδυτικό προορισμό στο real estate χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Τζάρος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη διοργάνωση της Real Estate Expo North στην πόλη.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης