Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πού κινούνται οι παγκόσμιες ξενοδοχειακές αγορές

Πού κινούνται οι παγκόσμιες ξενοδοχειακές αγορές
Οκτώ χώρες κατέγραψαν κέρδη τόσο στην πληρότητα όσο και στην ADR, τέσσερα περισσότερα από την προηγούμενη ενημέρωση
Συνεχίζεται η σταθερή ανάκαμψη -για το μεγαλύτερο μέρος- στις παγκόσμιες ξενοδοχειακές αγορές, με την Σιγκαπούρη να ξεχωρίζει στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.
Όπως δείχνει το γράφημα ανάπτυξης της STR στις 22 Οκτωβρίου, μεταξύ των 48 χωρών με παροχή δωματίων με περισσότερα από 50.000 δωμάτια ξενοδοχείων, 11 ανέφεραν πληρότητα άνω του 75%, που ήταν μία λιγότερο από την προηγούμενη περίοδο των 28 ημερών. Το μέσο ημερήσιο επιτόκιο (ADR) μειώθηκε κάπως επίσης καθώς μία λιγότερη χώρα κατέγραψε επίπεδο 250 δολάρια ή μεγαλύτερο.
Η Σιγκαπούρη εντάχθηκε στις πέντε κορυφαίες χώρες με απόδοση βάσει εσόδων ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR)—μια πρώτη για μια ασιατική χώρα από το 2022.
Η χώρα επωφελήθηκε σημαντικά από την εβδομάδα Grand Prix, η οποία ανέβασε την ADR στα 271 δολάρια για περίοδο 28 ημερών.
Οκτώ χώρες κατέγραψαν κέρδη τόσο στην πληρότητα όσο και στην ADR, τέσσερα περισσότερα από την προηγούμενη ενημέρωση.
Η Ιρλανδία εντάχθηκε στις πέντε χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις στο RevPAR χάρη στις ισχυρές κυβερνητικές προσπάθειες για την προώθηση του τουρισμού. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η ζήτηση της χώρας περιλαμβάνει πρόσφυγες από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Καθώς άλλες χώρες της Ασίας του Ειρηνικού ανακάμπτουν σιγά-σιγά από την πανδημία, η Κίνα και το Βιετνάμ παρέμειναν περισσότερο από 25% κάτω από τα προ της πανδημίας επίπεδα στην κατοχή.
Φαίνεται επίσης ότι η Κίνα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξει ξανά τα σύνορα, καθώς δεν ανακοινώθηκε καμία σημαντική αλλαγή πολιτικής αμέσως μετά το συνέδριο του κόμματος.
Η συνολική παγκόσμια απόδοση συγκρατήθηκε και πάλι από την Κίνα, καθώς και οι 38 αγορές της χώρας με περισσότερα από 1.500 δωμάτια ήταν χαμηλότερες από την αντίστοιχη περίοδο του 2019.
Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι η τελευταία περίοδος των 28 ημερών συνέπεσε με την εθνική εορταστική εβδομάδα της Κίνας τον Οκτώβριο. που είναι η παραδοσιακή περίοδος ταξιδιών για τους Κινέζους τουρίστες στις γύρω αγορές.
Συνολικά, περίπου το 60% των αγορών σε όλο τον κόσμο δημοσίευσαν RevPAR υψηλότερα από την αντίστοιχη περίοδο το 2019, η οποία παρέμεινε σε παρόμοιο επίπεδο σε σχέση με την τελευταία περίοδο των 28 ημερών.
Δύο περιφερειακές ιταλικές αγορές, η νότια Ιταλία
(Basilicata/Calabria/Puglia) και τα ιταλικά νησιά, εντάχθηκαν στις πέντε κορυφαίες αναπτυσσόμενες αγορές RevPAR, με την Ευρώπη να εισέρχεται στο χειμώνα και τους θερμότερους προορισμούς να παρουσιάζουν μεγαλύτερη ζήτηση.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης