Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κουκάς (δήμαρχος Μυκόνου): Το 2022 η Μύκονος ξεπέρασε σε αφίξεις και έσοδα το 2019

Κουκάς (δήμαρχος Μυκόνου): Το 2022 η Μύκονος ξεπέρασε σε αφίξεις και έσοδα το 2019
Το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο θα προσεγγίσει το λιμάνι της Μυκόνου στις 7 Δεκεμβρίου
Για τις τουριστικές επιδόσεις που καταγράφει φέτος η Μύκονος, τις προκλήσεις της ενεργειακής κρίσης, καθώς και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που απαντώνται στο νησί μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο δήμαρχος του κυκλαδίτικου νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς.
«Εχουμε τουρισμό στο νησί μας 100 ολόκληρα χρόνια. Ο τουρισμός για εμάς δεν είναι ένα νέο φαινόμενο, έχουμε ήδη κλείσει έναν αιώνα παροχής υπηρεσιών και υποδοχής κόσμου. Οντως το 2019 για όλη την Ελλάδα, έτσι και για το νησί μας, ήταν μια κορυφαία τουριστική χρονιά, ωστόσο μπορώ να πω ότι το 2022 ξεπέρασε και αυτό το ρεκόρ τόσο σε απόλυτο αριθμό αφίξεων, όσο και σε επίπεδο εσόδων», επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Κουκάς, λέγοντας πως το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο θα προσεγγίσει το λιμάνι του νησιού στις 7 Δεκεμβρίου.
«Ο τουρισμός πολυτελείας είναι μία έκφανση του νησιού, δεν είναι η μοναδική. Η Μύκονος είναι ο καλύτερος ελληνικός προορισμός και ο καθένας, ανάλογα με το πώς θέλει να ζήσει, μπορεί να την επισκεφθεί. Είναι απαγορευμένος προορισμός για όσους θέλουν να ζήσουν ως δισεκατομμυριούχοι, αν δεν είναι δισεκατομμυριούχοι», τονίζει ο δήμαρχος Μυκόνου.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης