Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

IATA: Εκσυγχρονισμός των διαδικασιών αεροδρομίου - Πού κινήθηκε η ζήτηση Σεπτεμβρίου

IATA: Εκσυγχρονισμός των διαδικασιών αεροδρομίου - Πού κινήθηκε η ζήτηση Σεπτεμβρίου
Η κίνηση των ευρωπαϊκών αερομεταφορέων τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 78,3% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2021

Ο εκσυγχρονισμός των διαδικασιών αεροδρομίου -που απογοήτευσαν τους επιβάτες αυτό το καλοκαίρι- θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για τον κλάδο των αερομεταφορών και τις ρυθμιστικές αρχές.
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Willie Walsh, Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), υπογραμμίζοντας παράλληλα την συνεχιζόμενη ισχυρή ανάκαμψη στα παγκόσμια αεροπορικά ταξίδια τον Σεπτέμβριο, με εξαίρεση την Κίνα.
Η ισχυρή ζήτηση βοηθά τη βιομηχανία να αντιμετωπίσει τις «υψηλές» τιμές των καυσίμων.
«Για να υποστηρίξουμε αυτή τη ζήτηση μακροπρόθεσμα, πρέπει να δώσουμε προσοχή σε αυτά που μας λένε οι ταξιδιώτες», είπε ο Willie Walsh.
Μετά από σχεδόν τρία χρόνια πανδημικής πολυπλοκότητας ταξιδιού, η Παγκόσμια Έρευνα Επιβατών 2022 (GPS) της IATA δείχνει ότι οι ταξιδιώτες θέλουν απλοποίηση και ευκολία.
Αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα για τις αεροπορικές εταιρείες αλλά και για τα αεροδρόμια και τις κυβερνήσεις. Πολλές από τις διαδικασίες διευκόλυνσης απογοήτευσαν τους επιβάτες σε ορισμένα βασικά αεροδρόμια κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.
Η πλειοψηφία των επιβατών θέλει βιομετρικά δεδομένα αντί διαβατηρίων για συνοριακές διαδικασίες.
Και το 93% των επιβατών ενδιαφέρεται για αξιόπιστα προγράμματα ταξιδιωτών για την επίσπευση του ελέγχου ασφαλείας.
Ο εκσυγχρονισμός της εμπειρίας διευκόλυνσης όχι μόνο θα βοηθήσει στην ανακούφιση των σημείων πνιγμού, αλλά θα δημιουργήσει μια καλύτερη εμπειρία για όλους».
Η συνολική εναέρια κυκλοφορία τον μήνα αυξήθηκε κατά 57% από έτος σε έτος, αφήνοντας το σύνολο σχεδόν στο 74% των επιπέδων πριν από την πανδημία του Σεπτεμβρίου 2019.
Οι διεθνείς όγκοι αυξήθηκαν κατά 122% με όλες τις αγορές να αναφέρουν ισχυρή ανάπτυξη, με επικεφαλής την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της IATA «ακόμη και με οικονομικές και γεωπολιτικές αβεβαιότητες, η ζήτηση για αεροπορικές μεταφορές συνεχίζει να ανακάμπτει έδαφος.
Το ακραίο στοιχείο εξακολουθεί να είναι η Κίνα με την επιδίωξη της για μια στρατηγική μηδενικού Covid, κρατώντας τα σύνορα σε μεγάλο βαθμό κλειστά και δημιουργώντας μια ζήτηση για το τρενάκι του λούνα παρκ για την εγχώρια αγορά της, με τον Σεπτέμβριο να έχει υποχωρήσει 46,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Αυτό έρχεται σε έντονη αντίθεση με την υπόλοιπη Ασία-Ειρηνικό, η οποία, παρά τις θλιβερές επιδόσεις της Κίνας, σημείωσε αύξηση 464,8% για τη διεθνή κίνηση σε σύγκριση με την περσινή περίοδο».

Η αεροπορική κίνηση Σεπτεμβρίου 2022

  • Η συνολική επισκεψιμότητα τον Σεπτέμβριο του 2022 (μετρούμενη σε χιλιόμετρα εσόδων επιβατών ή RPK) αυξήθηκε 57,0% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2021.
  • Σε παγκόσμιο επίπεδο, η κίνηση βρίσκεται τώρα στο 73,8% των επιπέδων του Σεπτεμβρίου 2019.
  • Η κίνηση εσωτερικού για τον Σεπτέμβριο του 2022 αυξήθηκε κατά 6,9% σε σύγκριση με την περσινή περίοδο.
  • Η συνολική κίνηση εσωτερικού Σεπτεμβρίου 2022 ήταν στο 81% του επιπέδου του Σεπτεμβρίου 2019.
  • Η διεθνής κίνηση αυξήθηκε κατά 122,2% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2021. Το Σεπτέμβριο του 2022 τα διεθνή RPK ανήλθαν στο 69,9% των επιπέδων του Σεπτεμβρίου 2019. Όλες οι αγορές ανέφεραν ισχυρή ανάπτυξη, με επικεφαλής την Ασία-Ειρηνικό.

Διεθνείς Επιβατικές Αγορές

Ασίας-Ειρηνικού

Οι αεροπορικές εταιρείες Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν αύξηση 464,8% στην κίνηση του Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2021, το υψηλότερο ποσοστό από έτος σε έτος μεταξύ των περιοχών. Η χωρητικότητα αυξήθηκε 165,3% και ο συντελεστής φορτίου αυξήθηκε κατά 41,5 ποσοστιαίες μονάδες στο 78,3%.

Ευρώπη

Η κίνηση των ευρωπαϊκών αερομεταφορέων τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 78,3% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2021.
Η χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 43,8% και ο συντελεστής φορτίου αυξήθηκε κατά 16,3 ποσοστιαίες μονάδες στο 84,1%, δεύτερος υψηλότερος μεταξύ των περιοχών.

Μέση Ανατολή

Οι αεροπορικές εταιρείες της Μέσης Ανατολής σημείωσαν αύξηση επισκεψιμότητας 149,7% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2021. Η χωρητικότητα του Σεπτεμβρίου αυξήθηκε 63,5% σε σύγκριση με την περσινή περίοδο και ο συντελεστής φορτίου αυξήθηκε κατά 27,6 ποσοστιαίες μονάδες στο 80,0%.

Βόρεια Αμερική

Οι αερομεταφορείς της Βόρειας Αμερικής είχαν αύξηση επισκεψιμότητας 128,9% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με την περίοδο του 2021. Η χωρητικότητα αυξήθηκε 63,0% και ο συντελεστής φόρτωσης ανέβηκε 24,6 ποσοστιαίες μονάδες στο 85,4%, που ήταν ο υψηλότερος μεταξύ των περιοχών για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Λατινική Αμερική

Η κίνηση του Σεπτεμβρίου των αεροπορικών εταιρειών Λατινικής Αμερικής αυξήθηκε 99,4% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2021. Η χωρητικότητα του Σεπτεμβρίου αυξήθηκε κατά 73,7% και ο συντελεστής φορτίου αυξήθηκε κατά 10,8 ποσοστιαίες μονάδες στο 83,5%.

Αφρική

Οι αφρικανικές αεροπορικές εταιρείες σημείωσαν αύξηση 90,5% στα RPK του Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Το Σεπτέμβριο του 2022 η χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 47,2% και ο συντελεστής φορτίου αυξήθηκε κατά 16,7 ποσοστιαίες μονάδες στο 73,6%, το χαμηλότερο μεταξύ των περιοχών.

Επιβατικές αγορές εσωτερικού

  • Τα εγχώρια RPK της Ιαπωνίας αυξήθηκαν 127,9% τον Σεπτέμβριο και βρίσκονται τώρα σχεδόν στο 75,6% των επιπέδων του 2019.
  • Η εσωτερική κίνηση των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 16,8% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2021, ωθώντας την στο 0,4% πάνω από το επίπεδο του Σεπτεμβρίου 2019. Ο συντελεστής φορτίου 85,4% ήταν ο υψηλότερος μεταξύ των εγχώριων αγορών.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης