Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

WTM: Αυτοί οι παράγοντες θα επηρεάσουν τις διακοπές των Βρετανών το 2023

WTM: Αυτοί οι παράγοντες θα επηρεάσουν τις διακοπές των Βρετανών το 2023
Οι γυναίκες ανησυχούν πολύ περισσότερο για την επίδραση του κόστους ζωής στα ταξιδιωτικά σχέδια του επόμενου έτους

Η κρίση του κόστους ζωής είναι μακράν το πιο σημαντικό ζήτημα που θα επηρεάσει τις διακοπές των Βρετανών του 2023, σύμφωνα με τελευταία έκθεση της World Travel Market (WTM) του Λονδίνου.
Οι γυναίκες ανησυχούν πολύ περισσότερο για την επίδραση του κόστους ζωής στα ταξιδιωτικά σχέδια του επόμενου έτους, με το 73% να λέει ότι θα επηρεάσει τις δαπάνες των διακοπών, σε σύγκριση με το 58% των ανδρών.
Οι νεότερες και οι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες ανησυχούν λιγότερο από οποιονδήποτε άλλο, με το 51% των 18-24 ετών και το 54% των άνω των 65 ετών να λένε ότι η κρίση κόστους ζωής θα επηρεάσει τις επιλογές των διακοπών.
Οι ανησυχίες σχετικά με το κόστος ζωής στα σχέδια διακοπών αυξάνονται τουλάχιστον στο 70% για τον υπόλοιπο πληθυσμό.
Η ηλικιακή ομάδα 35-44 και 45-54 είναι οι πιο πιθανές να επηρεαστούν, με το 73% και το 72% αντίστοιχα να δηλώνουν ότι ανησυχούν για το κόστος ζωής στα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Ποιοι παράγοντες θα επηρεάσουν τα σχέδια διακοπών το 2023

  • 66% αύξηση του κόστους ζωής.
  • 27% η τιμή της βενζίνης.
  • 20% οι αυξανόμενοι λογαριασμοί που έχουν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στα σχέδια διακοπών από τις ανησυχίες για τους κανόνες του Covid-19 ή τα ποσοστά μόλυνσης.
  • 16% χάος στο αεροδρόμιο.
  • 14% ο πόλεμος στην Ουκρανία.
  • 13% ενισχυμένοι συνοριακοί έλεγχοι ΗΒ/ΕΕ.
  • 12% Brexit.
  • 11% άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία.
  • 9,7% κλιματική αλλαγή.

«Η έρευνα μας δείχνει ότι η συμπίεση του προϋπολογισμού του νοικοκυριού είναι πιθανό να έχει επίδραση στις δαπάνες των διακοπών, αλλά είναι ευχάριστο να βλέπουμε ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να σχεδιάζουν να φύγουν και να απολαύσουν διακοπές το 2023», επισημαίνει η Juliette Losardo, Διευθύντρια της WTM.

Ανησυχίες για το κόστος διακοπών ανά περιφέρεια

Περιφερειακά, οι άνθρωποι στο Λονδίνο και την Ανατολική Αγγλία ανησυχούν λιγότερο για το πώς το αυξανόμενο κόστος ζωής θα επηρεάσει τις αποφάσεις για τις διακοπές τους, με το 63% και το 60% αντίστοιχα να δηλώνουν ότι ανησυχούν.
Αντίθετα, οι κάτοικοι της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (70%), των Ανατολικών Μίντλαντς (71%) και της Βόρειας Ιρλανδίας κατά 70% ανησυχούν περισσότερο.

Συναλλαγματικές ισοτιμίες και επιλογή διακοπών

Περισσότεροι από τους μισούς παραθεριστές (56%) λένε ότι η κρίση κόστους ζωής τους έχει κάνει περισσότερο ενήμερους για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες όσον αφορά στην επιλογή διακοπών.
Το 35% λέει ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν έχουν κάνει καμία διαφορά.
Σχετικά τον προϋπολογισμό για τις διακοπές τους το 2022 σε σύγκριση με τις διακοπές τους το 2019, ήταν σχεδόν εξίσου χωρισμένοι.
Το 31% λέει ότι ξόδεψε λιγότερα, το 34% περισσότερα και το 35% περίπου το ίδιο.
Υπάρχει μεγάλη διαφορά στις ηλικιακές ομάδες, με μόνο το 14% των άνω των 65 ετών και μόλις το 24% των ηλικιών 55-64 να ξοδεύουν λιγότερα για τις διακοπές τους το 2022.
Οι παραθεριστές στις ηλικιακές ομάδες 25-44 ήταν όλοι πάνω από τον εθνικό μέσο όρο όσον αφορά στις λιγότερες δαπάνες για τις διακοπές τους, με το 40% των ηλικιών 25-34 και το 35% των ηλικιών 35-54 να λένε ότι ξόδεψαν λιγότερα για το 2022.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης