Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Στα 219,9 δισ. δολάρια η παγκόσμια αγορά τουρισμού άγριας ζωής έως το 2032

Στα 219,9 δισ. δολάρια η παγκόσμια αγορά τουρισμού άγριας ζωής έως το 2032
Η Ινδία φιλοξενεί διάφορα καταφύγια άγριας ζωής, ειδικά για τίγρεις
Η παγκόσμια αγορά τουρισμού άγριας ζωής αποτιμάται σε 135 δισ. δολάρια ΗΠΑ μέχρι στιγμής και αναμένεται να αξίζει 219,9 δισ. δολάρια μέχρι το έτος 2032, καταγράφοντας ρυθμό ανάπτυξης 5% μεταξύ 2022 και 2032.
Οι επισκέπτες δείχνουν να ενδιαφέροντα για διάφορα είδη χλωρίδας και πανίδας. Αυτό απαιτεί τη διαθεσιμότητα ξενοδοχείων, οικολογικού τουρισμού, ξενώνων και πάρκων ζούγκλας.
Οι άλλες πηγές εισοδήματος για τα καταφύγια άγριας ζωής θα μπορούσαν να είναι τα γυρίσματα ταινιών μικρού μήκους και ταινιών, τα ταξίδια που διοργανώνουν τα σχολεία και τα κολέγια και η φωτογράφηση της άγριας ζωής.
Αυτές οι τρεις κατηγορίες εισοδήματος θα μπορούσαν να διατηρήσουν τη δυναμική για την αγορά τουρισμού άγριας ζωής.
Μάλιστα, η φωτογράφηση της άγριας ζωής γίνεται όλο και περισσότερο μόδα. Συγκεκριμένα, οι millennials εξερευνούν διάφορες επιλογές σταδιοδρομίας.
Οι τουρίστες μπορούσαν να απολαύσουν την άγρια ​​ζωή από το νερό, συμπεριλαμβανομένου του καγιάκ, του κανό ή της κρουαζιέρας. Ορισμένες αφρικανικές χώρες παρέχουν τοπικές μεταφορές, όπως το mokoro, το οποίο απευθύνεται στην πλειονότητα των ταξιδιωτών.
Η Future Market Insights, μέσω των αναλυτών και των συμβούλων της, άνοιξε το δρόμο για εποικοδομητική έρευνα μέσω της τελευταίας της μελέτης αγοράς με τίτλο «Wildlife Tourism Market».

Βασικά στοιχεία από την αγορά τουρισμού άγριας ζωής

Υπάρχουν πολλά καταφύγια άγριας ζωής γνωστά για την άγρια ​​ζωή τους. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν το Lone Pine Koala Sanctuary (Μπρίσμπεϊν, Αυστραλία), το Noah Arc (Γεωργία, ΗΠΑ), το Chengdu Moonbear Rescue Center (Κίνα) και το Εθνικό Πάρκο Corbett (Uttarakhand, Ινδία).
Η Ινδία φιλοξενεί διάφορα καταφύγια άγριας ζωής, ειδικά για τίγρεις. Το Εθνικό Πάρκο Kanha και το καταφύγιο άγριας ζωής Ranthambore (και τα δύο βρίσκονται εκτός Ινδίας) είναι δύο από αυτά, όπου οι τουρίστες μπορούσαν να απολαύσουν τη θέα των τίγρεων.
Η τουριστική αγορά τίγρεων στην Ινδία ανθίζει με αυτόν τον τρόπο. Ταυτόχρονα, οι αρνητικές επιπτώσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό των τίγρεων δεν μπορούν να αγνοηθούν. Για παράδειγμα – οι τουρίστες τείνουν να ενοχλούν τις τίγρεις τραβώντας τις φωτογραφίες τους. Κάθε φορά που δεν πάνε για ειλικρινείς φωτογραφίες.
Η Αφρική ηγείται της αγοράς τουρισμού άγριας ζωής με διάφορες ευκαιρίες που παρέχονται στους τουρίστες. όπως η εναέρια άποψη της άγριας ζωής στην Τανζανία και την Κένυα.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης