Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι προβλέπει η Uber για την ζήτηση στα ταξίδια

Τι προβλέπει η Uber για την ζήτηση στα ταξίδια
Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου της Uber αυξήθηκαν κατά 72% στα 8,3 δισ. δολάρια

Η Uber παραμένει αισιόδοξη και εκτιμά ότι οι «ουραίοι άνεμοι» θα ωθήσουν τη ζήτηση για ταξίδια.
Η εταιρεία τεχνολογίας ride-hailing κατέγραψε αύξηση 32% από έτος σε έτος στις ακαθάριστες κρατήσεις στα 29,1 δις δολάρια το τρίτο τρίμηνο.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη της, θα συνεχίσει να επωφελείται από το άνοιγμα των πόλεων και την «έκρηξη» στα ταξίδια για το υπόλοιπο του 2022.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dara Khosrowshahi είπε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να επωφελείται από τους «ουραίους ανέμους», όπως το άνοιγμα των πόλεων τους τελευταίους μήνες του 2022, με τον Οκτώβριο «να είναι ο καλύτερος μήνας μας για κινητικότητα και συνολικές ακαθάριστες κρατήσεις εταιρείας».

  • Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου της Uber αυξήθηκαν κατά 72% στα 8,3 δις δολάρια.
  • Η καθαρή ζημία της εταιρείας για το τρίμηνο ήταν 1,2 δις δολάρια, μειωμένη κατά περίπου μισό σε σχέση με την απώλεια 2,4 δις δολαρίων το 2021.
  • Ο αριθμός των ταξιδιών κατά τη διάρκεια του τριμήνου ήταν 1,95 δισεκατομμύρια, αυξημένος κατά 19%από το τρίτο τρίμηνο του 2021 και αύξηση 4% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2022.
  • Υπήρχαν 124 εκατομμύρια μηνιαίες ενεργοί πελάτες πλατφόρμας το τρίμηνο, αυξημένοι κατά 14% με την ίδια περίοδο το 2021.

Η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική (EMEA) αντιπροσώπευαν σχεδόν το 23% των εσόδων στα 1,88 δις δολάρια, αύξηση 77% από το τρίτο τρίμηνο του 2021.
Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, η Uber ανακοίνωσε το τέλος του Uber Rewards από την 1η Νοεμβρίου, ενώ πρόσθεσε επίσης δεδομένα βιωσιμότητας στον πίνακα ελέγχου Uber for Business.
Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε συνεργασία με τον πάροχο ηλεκτρικών οχημάτων Moove για να φέρει 10.000 ηλεκτρικά οχήματα (EVs) στο Λονδίνο έως το 2025.
Επίσης, κυκλοφόρησε το Uber Taxi, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ζητούν τοπική υπηρεσία ταξί, σε νέες αγορές, όπως το Παρίσι και οι Βρυξέλλες.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης