Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πώς μπορούν τα έξυπνα δωμάτια να αυξήσουν τα έσοδα στα ξενοδοχεία

Πώς μπορούν τα έξυπνα δωμάτια να αυξήσουν τα έσοδα στα ξενοδοχεία
Αρκετές μάρκες φιλοξενίας είναι σε θέση να τροποποιήσουν και να προσαρμόσουν τις λύσεις back-end και front-end, επιτρέποντας μια πιο ξεχωριστή εμπειρία ταξιδιού

Τα έξυπνα δωμάτια είναι μια από τις ισχυρότερες τάσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο. Σύμφωνα με την Data Bridge η αγορά έξυπνης φιλοξενίας εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 117,26 δις δολάρια μέχρι το 2029, με αύξηση CAGR 26,3% κατά την προβλεπόμενη περίοδο 2022 έως 2029.
Μέσω ψηφιακών συστημάτων ψυχαγωγίας στο δωμάτιο, τα ξενοδοχεία μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία των επισκεπτών τους και να αυξήσουν τα έσοδα τους με έξυπνη φιλοξενία.
Αρκετές μάρκες φιλοξενίας είναι σε θέση να τροποποιήσουν και να προσαρμόσουν τις λύσεις back-end και front-end, επιτρέποντας μια πιο ξεχωριστή εμπειρία ταξιδιού.
Χάρη στην τεχνολογία σήμερα είναι πιθανό η ανάπτυξη ορισμένων βασικών εργασιών μέσα σε ένα δωμάτιο να απέχει μόλις ένα κλικ.
Ήδη, έχουν δημιουργηθεί αρκετές τεχνολογικές εφαρμογές, με κύριο στόχο τη διευκόλυνση της εκτέλεσης ορισμένων δραστηριοτήτων και την επίτευξη του ότι ο έλεγχος τους μπορεί να γίνεται με ευέλικτο και απλό τρόπο μέσω μιας φορητής συσκευής.

Χρήσεις και εφαρμογές ενός έξυπνου δωματίου

Ο σχεδιασμός ενός έξυπνου δωματίου ή ενός έξυπνου δωματίου είναι μια εργασία που απαιτεί μεγάλη ακρίβεια, γνώση και δημιουργικότητα.
Αν και μπορούμε να βρούμε στην αγορά διαφορετικές εφαρμογές για τέτοιου είδους ανάγκες, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τις βασικές πτυχές όπως η συμβατότητα των στοιχείων μεταξύ τους, τα χαρακτηριστικά καθενός από αυτά και τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν.
Η λειτουργία ενός έξυπνου δωματίου βασίζεται στη δόμηση πολλών συσκευών με συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο και δυνατότητα λήψης ψηφιακών πληροφοριών. Μπορούν να περιλαμβάνουν λειτουργίες όπως φωνητικό έλεγχο και αυτοματισμό μέσω κινητού, ενώ υπάρχουν ακόμη και εφαρμογές που προάγουν την ενεργειακή απόδοση.

Πλεονεκτήματα των Hotel Smart Rooms

Τα έξυπνα δωμάτια ξενοδοχείων είναι η νέα μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ξενοδοχειακή βιομηχανία.
Ο ξενοδοχειακός κλάδος επιδιώκει να ενσωματώσει νέες τεχνολογίες στους χώρους του προκειμένου να μεταφέρει την εμπειρία του χρήστη σε άλλο επίπεδο.
Με ένα σωστά εκτελεσμένο σχέδιο, οι νέες έξυπνες εφαρμογές θα είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι για τη διαχείριση και διοίκηση ενός ξενοδοχείου.

Περισσότερη βιωσιμότητα

Για τα ξενοδοχεία, τα έξυπνα δωμάτια αντιπροσωπεύουν έναν από τους καλύτερους τρόπους επίτευξης υψηλού επιπέδου βιωσιμότητας.
Αυτό είναι δυνατό χάρη σε όλες τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας που προσφέρουν οι διάφορες συσκευές αυτοματισμού.
Για παράδειγμα, η χρήση έξυπνων λαμπτήρων και η δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης της θέρμανσης και απενεργοποίησης συσκευών που δεν χρησιμοποιούνται, αναμφίβολα θα αντικατοπτρίζονται στη μείωση της κατανάλωσης.

Εξατομίκευση

Τα έξυπνα ξενοδοχεία διασφαλίζουν ότι η εμπειρία του χρήστη ξεπερνά τις προσδοκίες του και ότι η διαμονή του είναι απόλυτα ευχάριστη και ευχάριστη.
Για παράδειγμα, με την αυτοματοποίηση, η τηλεόραση μπορεί να διαμορφωθεί με το όνομα κάθε επισκέπτη. θα μπορούσαν επίσης να έχουν πρόσβαση στους προσωπικούς τους λογαριασμούς Netflix ή Spotify.

Μείωση κόστους

Οι τεχνολογικές εφαρμογές που εισάγονται στον τουριστικό τομέα καθιστούν δυνατή τη μείωση του λειτουργικού κόστους επιτρέποντας την κεντρική διαμόρφωση, συντήρηση και διαχείριση των έξυπνων συσκευών σε κάθε δωμάτιο.
Αυτό, εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας, αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για την ελαχιστοποίηση του κόστους.

Ψυχαγωγία και φωνητικός έλεγχος

Χάρη στα έξυπνα ηχεία, ο χρήστης θα μπορεί να έχει πρόσβαση στη μουσική ή το τηλεοπτικό περιεχόμενο που προσφέρει το ξενοδοχείο αναφέροντας μόνο μερικές απλές εντολές.

Πιο ευέλικτες και αποτελεσματικές υπηρεσίες

Με όλες τις έξυπνες συσκευές, το ξενοδοχείο αυξάνει σημαντικά την ικανότητα εξυπηρέτησης του.
Για παράδειγμα, η παραγγελία φαγητού ή ποτών από την υπηρεσία δωματίου είναι πλέον μόλις μερικά κλικ μακριά.
Η αποτελεσματικότητα αυξάνεται και έχει θετικό αντίκτυπο στην αντίληψη των πελατών.

Προεπιλογές

Με τη χρήση ακριβών δεδομένων, τα ξενοδοχεία μπορούν να επεκτείνουν, να εξατομικεύσουν και να εκτελέσουν υπηρεσίες προσαρμοσμένες σε κάθε επισκέπτη ξεχωριστά.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης