Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Μεγάλες προσδοκίες για τον ελληνικό τουρισμό πολυτελείας στο Άμστερνταμ

Μεγάλες προσδοκίες για τον ελληνικό τουρισμό πολυτελείας στο Άμστερνταμ
Η παρουσία της Ελλάδας εντυπωσίασε τους Ολλανδούς συμμετέχοντες

Με την παρουσία όλων των Ολλανδών τουριστικών πρακτόρων και tour operators με κύριο αντικείμενο τον τουρισμό πολυτελείας, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022, στο Άμστερνταμ, το Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop που διοργάνωσε η Tourism Media & Events.
Η παρουσία της Ελλάδας εντυπωσίασε τους Ολλανδούς συμμετέχοντες, η αθρόα συμμετοχή των οποίων αποδεικνύει και την προοπτική της αγοράς της Ολλανδίας για τουρισμό υψηλού εισοδηματικού προφίλ προς τη χώρα μας.
Υπογραμμίζεται ότι ο ΕΟΤ ήταν ο Κύριος Χορηγός του Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop στο Άμστερνταμ, στο οποίο συμμετείχαν ελληνικοί προορισμοί και τουριστικές επιχειρήσεις που είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους κορυφαίους τουριστικούς πράκτορες της Ολλανδίας.
Η εκδήλωση τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Χάγη, του Ελληνο-Ολλανδικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, ενώ τιμώμενη Περιφέρεια ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Στο Workshop συμμετείχαν επίσης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Καρύστου, ο Δήμος Ρεθύμνου και ο Δήμος Κω. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ακόμη κορυφαία ελληνικά ξενοδοχεία καθώς και εταιρείες που καινοτομούν στον τουριστικό χώρο.
Επίσημος χορηγός αερομεταφορών διατέλεσε η Aegean Airlines, και χορηγοί το Ελληνικό Πρωϊνό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, το Επιμελητήριο Ηρακλείου και το Επιμελητήριο Αρκαδίας.
Επισημαίνεται ότι το workshop πραγματοποιήθηκε στο εμβληματικό και ιστορικό (107 ετών) 5* deluxe Grand Hotel Amrâth, στο κέντρο του Άμστερνταμ, ενώ το workshop τίμησαν με την παρουσία τους, απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Χάγη κ. Ευάγγελος Δαϊρετζής και η Διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, κα Αθηνά Σπακουρή.
Η εκδήλωση περιλάμβανε παρουσίαση του ΕΟΤ από τη Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, κα Άγγελα Τζίφα, της Περιφέρειας Θεσσαλίας από τον εκπρόσωπου του τμήματος τουρισμού, κ. Αργύρη Μεργιά, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τον Προϊστάμενο Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Λαυρέντη Βασιλειάδη, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Υπεύθυνη του Γραφείου Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας κα Ευαγγελία Μυλωνά και της Περιφέρειας Κρήτης από τον Δρ. Κυριάκο Γ. Κώτσογλου, Εξουσιοδοτημένο Σύμβουλο Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κρήτης.
To event ολοκληρώθηκε με την κλήρωση προσφοράς 14 δώρων φιλοξενίας που χορηγήθηκαν από προορισμούς και ξενοδοχεία της χώρας μας.
Σημειώνεται ότι οι επόμενη εκδήλωση για την προώθηση του τουρισμού πολυτελείας της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί, στη Νέα Υόρκη στις 14-15 Νοεμβρίου 2022, ενώ έχει προγραμματιστεί και εκδήλωση στην Βαρσοβία για την στήριξη του γενικού τουρισμού της Ελλάδος στις 13 Δεκεμβρίου 2022.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης