Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

To Peloponnese Food Stories στα Τρίκαλα Κορινθίας έκανε την διαφορά

To Peloponnese Food Stories στα Τρίκαλα Κορινθίας έκανε την διαφορά
Η διοργάνωση στο τελικό γαστρονομικό σταθμό για φέτος ταξίδεψε στα Τρίκαλα Κορινθίας που αποτελούν και έναν τουριστικό θησαυρό του τόπο
Στην πιο ορεινή και δυναμική του εκδοχή, το Peloponnese Food Stories | Ιστορίες Ανθρώπων, Γεύσης και Πολιτισμού έριξε αυλαία στα μαγικά Τρίκαλα Κορινθίας. Ο 5ος προορισμός του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Πελοποννήσου ο οποίος σηματοδοτεί και την έναρξη της χειμερινής περιόδου, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και φυσικά τις καλύτερες γεύσεις.
Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου το δημοφιλές Peloponnese Food Stories καλωσόρισε τους επισκέπτες του στη κεντρική πλατεία των Μεσαίων Τρικάλων, κάνοντας την διαφορά!
Έπειτα από την Αρεόπολη στη Λακωνία , την Κορώνη στη Μεσσηνία, το Παράλιο Άστρος στην Αρκαδία και το Τολό στην Αργολίδα, η διοργάνωση στο τελικό γαστρονομικό σταθμό για φέτος ταξίδεψε στα Τρίκαλα Κορινθίας που αποτελούν και έναν τουριστικό θησαυρό του τόπου.
Σημειώνεται ότι το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Πελοποννήσου πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κορινθίας, τον δήμο Ξυλόκαστρο – Ευρωστίνης, την Ένωση Ξενοδόχων Κορίνθου, τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου και με την στήριξη του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Κορινθίας.
Κάτω από μια ηλιόλουστη ατμόσφαιρα, πλήθος κόσμου βρέθηκε στο σημείο και ξεναγήθηκε σε μια έκθεση τοπικών προϊόντων που δεν έλειπε τίποτα. Ο επισκέπτης ήρθε σε άμεση επαφή με όλα τα προϊόντα που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, πραγματοποίησε γευσιγνωσίες υπό την καθοδήγηση των ειδικών, παρακολούθησε Live Cooking από γνωστούς Chef της περιοχής, με τις συνταγές να ενορχηστρώνουν όλη την κουλτούρα του τόπου.
Ταυτοχρόνως οι παράλληλες δράσεις με άπλετη μουσική και διασκέδαση δημιούργησαν το πιο όμορφο κλίμα με φόντο το απαράμιλλο ορεινό φυσικό τοπίο των Τρικάλων.
Υπό την μορφή ενός παραδοσιακού κυριακάτικού τραπεζιού, το Peloponnese Food Stories ανέδειξε σε όλο το φάσμα τις ιστορίες ανθρώπων, γεύσης και πολιτισμού. Για άλλη μία φορά με εξαιρετική επιτυχία πρόβαλλε και επικοινώνησε τα αγροδιατροφικά προϊόντα της περιοχής, τους ανθρώπους της γαστρονομικής σκηνής της Κορινθίας, τις τοπικές συνταγές και την τοπική κουλτούρα ενώ ταυτόχρονα ανέδειξε τον προορισμό και τον πολιτισμό του.
Την διοργάνωση χαιρέτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Παναγιώτης Νίκας ενώ μεταξύ άλλων χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Τάσος Λόντος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Λουζιώτης.
Το βιωματικό αφήγημα του «Peloponnese Food Stories», το οποίο εντάσσεται σε μία σειρά δράσεων για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της κάθε περιοχής, έχει αφήσει έντονο το αποτύπωμά του από τον πρώτο μέχρι τον τελικό γαστρονομικό σταθμό, θέτοντας σε πρώτο πλάνο την ιστορία, τη μαγειρική, τα τοπικά προϊόντα, τη λαογραφία, τον πολιτισμό και τον οικοτουρισμό.
Τι δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Άννα Καλογεροπούλου
Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κα Άννα Καλογεροπούλου τόνισε χαρακτηριστικά, «To “Peloponnese Food Stories” θέτει σε πρώτο πλάνο τον γαστρονομικό πλούτο ολόκληρης της Περιφέρειας. Είναι άλλωστε υποχρέωση μας να αναδείξουμε και να προωθήσουμε την Γαστρονομία ολόκληρου του τόπου καθώς τα τοπικά προϊόντα αποτελούν τους πρεσβευτές μας».
Η κα Καλογεροπούλου συνεχίζει λέγοντας, «ότι οι μέσα από τις πρώτες ύλες εξωτερικεύεται ο πολιτισμός, η ταυτότητα και η ιστορία μας. Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Πελοποννήσου αποτελεί έναν μεγάλο σταθμό καθώς και μία μοναδική βιωματική εμπειρία. Με μεγάλη χαρά μετά από την Αρεόπολη, την Κορώνη, το Παράλιο Άστρος και το Τολό φτάσαμε στον τελικό γαστρονομικό σταθμό για φέτος, τα μαγικά Τρίκαλα Κορινθίας που αποτελούν έναν εξίσου δυνατό τουριστικό «παίχτη» της Πελοποννήσου».
Κλείνοντας η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού σημείωσε ότι, «στόχος μας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων μέσα από τις οποίες συμμετέχουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις και εμπλέκονται ενεργά οι τοπικές κοινωνίες».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης