Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Εντυπωσιακή άνοδος στις κρατήσεις για τα ξενοδοχεία της Ευρώπης

Εντυπωσιακή άνοδος στις κρατήσεις για τα ξενοδοχεία της Ευρώπης
Γαλλία και Πορτογαλία, και οι δύο έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο
Οι κρατήσεις ξενοδοχείων στην Ευρώπη για την περίοδο μέχρι το τέλος του έτους είναι αρκετά μπροστά από αυτά του 2019, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Pulse Rerport.
Μάλιστα, δεδομένα για τα Χριστούγεννα φαίνονται ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για τους προορισμούς των πόλεων της Ευρώπης. Η πιο πρόσφατη έκδοση της Έκθεσης Duetto Pulse, η οποία παρακολουθεί τα μελλοντικά δεδομένα απόδοσης ξενοδοχείων από τον Σεπτέμβριο του 2022 και τα συγκρίνει με τα στοιχεία του Αυγούστου του 2022, την ίδια περίοδο πέρυσι (STLY) και του 2019, δείχνει ότι η Ευρώπη πρωτοπορεί στη συνεχή ανάκαμψη της παγκόσμιας ξενοδοχειακής βιομηχανίας.
«Καθώς εξετάζουμε τους επόμενους δώδεκα μήνες για την περιοχή EMEA, βλέπουμε δυναμική σε όλα τα επίπεδα. Κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι τόσο οι προορισμοί για θέρετρα όσο και οι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης και της Λισαβόνας παρουσιάζουν πραγματικά ισχυρή ανάπτυξη από έτος σε έτος », δήλωσε η Hannah Weller-Barrise, διευθύντρια του τομέα Hospitalityστη Duetto.
Τα δεδομένα καταδεικνύουν καλές επιδόσεις τα Χριστούγεννα, ιδιαίτερα στο Λονδίνο, το οποίο σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2021, βλέπει αύξηση στις κρατήσεις τον Δεκέμβριο κατά 48%. Ομοίως, η Ρώμη σημείωσε άνοδο 43% τον Δεκέμβριο και η Μαδρίτη κατά 17%.
Παράλληλα, Γαλλία και Πορτογαλία, και οι δύο έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο. Οι κρατήσεις για το Παρίσι αυξήθηκαν κατά 34% τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2019, με τον Νοέμβριο να αυξάνεται κατά 29% και τον Δεκέμβριο κατά 28% σε σχέση με τα στοιχεία του 2019. Η Γαλλία ακολουθεί συνολικά παρόμοια τάση με τεράστια κέρδη.
Η Πορτογαλία σημειώνει επίσης σημαντική άνοδο κατά 30% τον Οκτώβριο, 12% τον Νοέμβριο και 5% τον Δεκέμβριο έναντι του 2019.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης