Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Δυναμική η παρουσία του ΕΟΤ στο Greek Luxury Tourism and Gastronomy Workshop στο Άμστερνταμ

Δυναμική η παρουσία του ΕΟΤ στο Greek Luxury Tourism and Gastronomy Workshop στο Άμστερνταμ
Στο Greek Luxury Tourism and Gastronomy Workshop του Άμστερνταμ θα δώσουν το «παρών» ισχυροί τουριστικοί πράκτορες με μεγάλο έρεισμα στην Ολλανδία
Ισχυρό «παρών» αναμένεται να δώσει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Greek Luxury Tourism and Gastronomy Workshop που διοργανώνει στις 27 Οκτωβρίου η Tourism Media & Events, με επίκεντρο την Ολλανδία, μία αγορά που τροφοδοτεί παραδοσιακά τον ελληνικό τουρισμό. Η ολλανδική αγορά είναι ιδιαίτερης σημασίας, καθώς τα τελευταία χρόνια σημειώνει υψηλότερες επιδόσεις, με το 2019, όταν ο αριθμός των Ολλανδών που ταξίδεψαν στην Ελλάδα υπερέβη το 1 εκατομμύριο, να αποτελεί χρονιά-ρεκόρ.
Αποδεικνύοντας έμπρακτα για μία ακόμη φορά τη δέσμευσή του στη στήριξη των δράσεων σχετικά με την προβολή και την προώθηση της Ελλάδας ως προορισμού στο εξωτερικό, ο ΕΟΤ θα είναι ο Κύριος Χορηγός του Workshop για τον Τουρισμό Πολυτελείας και Γαστρονομίας, στο οποίο θα συμμετέχουν προορισμοί, φορείς και τουριστικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν να αποκτήσουν παρουσία ή να ισχυροποιήσουν περαιτέρω τη δυναμική τους στο Αμστερνταμ.
Η συμμετοχή του ΕΟΤ στο Workskop, που διοργανώνει η Tourism Media & Events, είναι υψηλής στρατηγικής σημασίας, με δεδομένο ότι η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού για ταξιδιώτες που αναζητούν υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες και είναι λάτρεις της γαστρονομίας αποτελεί προτεραιότητα για τον Οργανισμό τα τελευταία χρόνια.
Στο Greek Luxury Tourism and Gastronomy Workshop του Αμστερνταμ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο εμβληματικό 5 αστέρων Grand Hotel Amrâth, θα δώσουν το «παρών» ισχυροί τουριστικοί πράκτορες με μεγάλο έρεισμα στην Ολλανδία.
Στο πλαίσιο του Workshop, έχουν ήδη προγραμματιστεί εκατοντάδες Business to Business (B2B) συναντήσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και εκπροσώπους ολλανδικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, ενώ θα λάβουν χώρα παρουσιάσεις τόσο από τον ΕΟΤ όσο και από προορισμούς και φορείς της Ελλάδας.
Στόχος του Workshop είναι η ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό γαστρονομικού τουρισμού και τουρισμού πολυτελείας στον παγκόσμιο χάρτη. Ενδεικτικό της δυναμικής που αναμένεται να έχει το Workshop είναι το γεγονός ότι θα συμμετέχουν από την Ολλανδία 80 τουριστικοί πράκτορες και 10 διακεκριμένα Media.
Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Χάγη, του Ελληνο-Ολλανδικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Κύριος Χορηγός είναι ο ΕΟΤ, επίσημος Χορηγός αερομεταφορών η Aegean Airlines και Χορηγοί το «Ελληνικό Πρωϊνό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αρκαδίας.
Στο Workshop συμμετέχουν επίσης η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Καρύστου, ο Δήμος Ρεθύμνου και ο Δήμος Κω. Το «παρών» στην εκδήλωση θα δώσουν επίσης κορυφαία ελληνικά ξενοδοχεία καθώς και εταιρείες που καινοτομούν στον ξενοδοχειακό χώρο.
Τα Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshops και τα Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshops απευθύνονται σε τουριστικές επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς που ενδιαφέρονται να προβάλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που αναπτύσσουν με αιχμή τον εναλλακτικό και γαστρονομικό τουρισμό, καθώς και τον τουρισμό πολυτελείας. Ταυτόχρονα, απευθύνονται σε επιχειρήσεις με εξαγωγική δραστηριότητα που επιδιώκουν να διεισδύσουν ή και να αποκτήσουν παρουσία τους σε καίριες αγορές της Ευρώπης, της Αμερικής και της Μέσης Ανατολής.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης