Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Μαυρίκος (δήμαρχος Σκύρου): Η Σκύρος είναι ένα value for money νησί

Μαυρίκος (δήμαρχος Σκύρου): Η Σκύρος είναι ένα value for money νησί
Η Σκύρος είναι ένα προσιτό νησί
Για τα χαρακτηριστικά εκείνα που συνθέτουν το σκηνικό στη Σκύρο, καθώς και για την τουριστική ταυτότητα του νησιού μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, στον Alpha 98,9, ο δήμαρχος Σκύρου, Νίκος Μαυρίκος.
«Πέρα από τις υπόλοιπες φυσικές ομορφιές που κάθε τόπος θα έχει σίγουρα, η Σκύρος έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Εχει το σκυριανό αλογάκι που δεν θα το βρείτε αλλού, είναι το μοναδικό στον κόσμο και ζει εδώ, σε αυτό το νησί. Βεβαίως η γαστρονομία είναι ένα άλλο στοιχείο, επίσης σημαντικό. Χρησιμοποιούνται πολλά τοπικά προϊόντα, εδώ έχουμε το σκυριανό κατσικάκι, το οποίο είναι σε ημιάγρια μορφή θα έλεγα», επισημαίνει ο Νίκος Μαυρίκος.
«Θα έλεγα γενικότερα ότι η Σκύρος είναι ένα προσιτό νησί, είναι value for money. Ο,τι πληρώνετε είναι “τίμιο”. Από τα εισιτήρια που θα έρθετε, με το δικό μας το καράβι, μέχρι τη διαμονή σας. Σε γενικές γραμμές, αν λάβουμε υπόψη μας ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια με την πανδημία που εμφανίστηκε σε όλο τον πλανήτη και τώρα ήρθε ένα άλλο πρόβλημα που λέγεται ενεργειακό, που κι αυτό, βεβαίως, έχει επηρεάσει, ο Ιούνιος κινήθηκε στα επίπεδα του 2019, το α’ 15νθήμερο του Ιουλίου είχε κάποια θέματα, αλλά από το β’ 15νθήμερο του Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου ήταν ένα πολύ πολύ δυνατό καλοκαίρι πραγματικά και ο Σεπτέμβριος κρατάει κόσμο», τονίζει ο δήμαρχος Σκύρου, εστιάζοντας και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται στο νησί.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης