Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πού θα κινηθεί την επόμενη 10ετία αγορά στα ξενοδοχεία παρατεταμένης διαμονής

Πού θα κινηθεί την επόμενη 10ετία αγορά στα ξενοδοχεία παρατεταμένης διαμονής
Τα ξενοδοχεία παρατεταμένης διαμονής είναι οικονομικά προσιτά όσον αφορά στη μακροχρόνια διαμονή

Η αγορά στα ξενοδοχεία παρατεταμένης διαμονής εκτιμάται σε 48,60 δις δολάρια το 2022 και προβλέπεται να φτάσει τα 132,40 δις έως το 2032, με CAGR 19,60% από το 2022 έως το 2032, σύμφωνα με το Future Market Insights (FMI).
Η διαμονή είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην τουριστική βιομηχανία. Με την άνοδο ταξιδιωτών αυξάνεται και η έλλειψη τουριστικών καταλυμάτων.
Ο κλάδος της φιλοξενίας έχει βρει τρόπους διαμονής, όπως ξενώνες, μοτέλ, μπουτίκ ξενοδοχεία κ.λπ. με στόχο την εξυπηρέτηση κάθε τύπου τουρίστα.
Γιατί οι ταξιδιώτες επιλέγουν ξενοδοχεία παρατεταμένης διαμονής
Σύμφωνα με το Future Market Insights, το διαμέρισμα περιλαμβάνει όλα τα είδη ανέσεων και επιτρέπει στον χρήστη να εκτελεί όλες τις οικιακές δραστηριότητες, όπως καθάρισμα, πλύσιμο κ.λπ.
Διαθέτουν κουζίνα που επιτρέπει στον ταξιδιώτη να μαγειρεύει μόνος του φαγητό.
Σήμερα, τα ξενοδοχεία παρατεταμένης διαμονής είναι ειδικά σχεδιασμένα με κουζίνα, επώνυμα έπιπλα και ανέσεις.
Η υποδομή είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον και βασίζεται σε θέματα. Ο χρήστης επιτρέπεται να παραμείνει για μέρες, μήνες ή χρόνια.
Επίσης, τα ξενοδοχεία παρατεταμένης διαμονής είναι οικονομικά προσιτά όσον αφορά στη μακροχρόνια διαμονή. Ως εκ τούτου, προσελκύουν και ενθαρρύνουν τους ταξιδιώτες για κράτηση.

132,40 δις δολάρια μέχρι το τέλος του 2032

Η παγκόσμια αγορά ξενοδοχείων παρατεταμένης διαμονής εκτιμάται ότι θα επεκταθεί με CAGR άνω του 19,60% καθ’ όλη την προβλεπόμενη περίοδο 2022-2032, που θα εκτιμηθεί στα 132,40 δις δολάρια μέχρι το τέλος του 2032.
Θα υπάρχει μεγάλος αριθμός διεθνών και εγχώριων τουριστών που θα επιλέξουν την αγορά ξενοδοχείων παρατεταμένης διαμονής.
Τα διεθνή και εσωτερικά ταξίδια για λόγους εργασίας, αναψυχής και σπουδών και τα ξενοδοχεία παρατεταμένης διαμονής τους παρέχουν την ελευθερία να παραμείνουν στο φυσικό τους περιβάλλον και την ευημερία με τον τρόπο που φεύγουν στα αντίστοιχα σπίτια τους.

Δωμάτια και ζήτηση

  • Μεγάλη ζήτηση θα υπάρχει για οικονομικά δωμάτια.
  • Μέτρια ζήτηση θα είναι η ζήτηση για τα μεσαία δωμάτια, που είναι λίγο πιο ακριβά από τα οικονομικά αλλά με περισσότερες ανέσεις.
  • Ελάχιστη ζήτηση θα υπάρχει για πολυτελή δωμάτια, καθώς είναι ίσα με τα δωμάτια ξενοδοχείου με πολλές ανέσεις και πρόσθετη κουζίνα, αλλά πολύ πιο ακριβά.

Ο αντίκτυπος του COVID-19 στην αγορά

Στην μετά COVID-19 εποχή, τα ξενοδοχεία παρατεταμένης διαμονής θα έχουν βιώσιμη ανάπτυξη.
Οι βασικές αρχές των ξενοδοχείων παρατεταμένης διαμονής επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να μένουν άνετα σαν να μένουν στο σπίτι χωρίς κανέναν κίνδυνο να μολυνθούν από τη νόσο του Covid.
Εκτός από αυτό, το ξενοδοχείο παρατεταμένης διαμονής είναι φιλικό προς τον προϋπολογισμό από τα ξενοδοχεία και με ελάχιστους περιορισμούς.
Ως εκ τούτου, μετά την πανδημία του κορωνοϊού, τα ξενοδοχεία παρατεταμένης διαμονής θα αποτελούν ζωτική υποστήριξη για τη βιομηχανία φιλοξενίας.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης