Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αυξάνονται οι διεθνείς κρατήσεις σε ξενοδοχεία για επαγγελματικά ταξίδια

Αυξάνονται οι διεθνείς κρατήσεις σε ξενοδοχεία για επαγγελματικά ταξίδια
Οι χρόνοι κράτησης είναι πλέον στο ίδιο επίπεδο με τις τάσεις πριν από την Covid

Οι εταιρείες προγραμματίζουν επαγγελματικά ταξίδια εκ των προτέρων και τροφοδοτούν την άνοδο στις διεθνείς κρατήσεις στα ξενοδοχεία.
Η επιστροφή στα διεθνή ταξίδια συνεχίστηκε σταθερά το τελευταίο τρίμηνο, ιδιαίτερα εντός της Ευρώπης.
Οι χρόνοι κράτησης είναι πλέον στο ίδιο επίπεδο με τις τάσεις πριν από την Covid, σύμφωνα με το HotelHub, τον πάροχο ξενοδοχειακών λύσεων τεχνολογίας για Εταιρείες Διαχείρισης Ταξιδίων (TMC).

Οι διεθνείς κρατήσεις ξενοδοχείων από τις ευρωπαϊκές αγορές

Ο τελευταίος δείκτης HotelHub για το τρίτο τρίμηνο του 2022 έδειξε ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου οι διεθνείς κρατήσεις ξενοδοχείων από τις ευρωπαϊκές αγορές ήταν μόνο 1% χαμηλότερες από τα επίπεδα πριν από την πανδημία, έχοντας αυξηθεί στο 43% όλων των κρατήσεων (από 40% στο τέλος του προηγούμενου τριμήνου).
Αυτό συγκρίνεται με το 44% του συνόλου των ευρωπαϊκών κρατήσεων τον Σεπτέμβριο του 2019.
Ωστόσο, στις ΗΠΑ, ο ρυθμός ανάκαμψης των διεθνών ταξιδιών είναι ακόμη σημαντικά χαμηλότερος.
Οι διεθνείς ξενοδοχειακές κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 1% έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2022 φτάνοντας το 16% σε σύγκριση με 15% στο τέλος του δεύτερου τριμήνου 2022.
Αυτός ο αριθμός πρέπει να φτάσει το 29% όλων των κρατήσεων ξενοδοχείων στις ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκαν μέσω HotelHub για να επιτευχθεί το ίδιο επίπεδο με τον Σεπτέμβριο 2019.

Οι συνολικές παγκόσμιες ξενοδοχειακές συναλλαγές

Οι συνολικές παγκόσμιες ξενοδοχειακές συναλλαγές, τόσο εγχώριες όσο και διεθνείς, που πραγματοποιήθηκαν μέσω της πλατφόρμας πρακτορείου HotelHub και του εργαλείου αυτόματων κρατήσεων το 3ο τρίμηνο του 2022 συνέχισαν να ξεπερνούν τα επίπεδα πριν από την πανδημία.
Τον Σεπτέμβριο του 2022 οι όγκοι εξακολουθούσαν να είναι 20% υψηλότεροι από τον ίδιο μήνα του 2019 και συνεπείς με τα επίπεδα στο τέλος του δεύτερου τριμήνου 2022.

Οι χρόνοι σε κρατήσεις

Οι χρόνοι σε κρατήσεις αυξήθηκαν κατά μέσο όρο κατά δύο ημέρες το τελευταίο τρίμηνο, υποδεικνύοντας ότι οι εταιρείες σχεδιάζουν ταξίδια πιο μπροστά τώρα που η αβεβαιότητα ταξιδιού που σχετίζεται με τον Covid έχει υποχωρήσει.
Στην Ευρώπη, ο χρόνος είναι επί του παρόντος 17 ημέρες, που ισοδυναμεί με την περίοδο κράτησης εκ των προτέρων το 3ο τρίμηνο του 2019.
Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2021, οι χρόνοι μειώθηκαν σε εννέα ημέρες στην Ευρώπη.
Στις ΗΠΑ γίνονται μέχρι στιγμής 14 ημέρες νωρίτερα, σε σύγκριση με 16 ημέρες τον Σεπτέμβριο του 2019 και 10 ημέρες τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Οι διαδικτυακές κρατήσεις ξενοδοχείων

Οι διαδικτυακές κρατήσεις ξενοδοχείων συνέχισαν να είναι πολύ υψηλότερες κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πριν από την Covid.
Στις ΗΠΑ, το 77% των κρατήσεων τον Σεπτέμβριο του 2022 έγιναν μέσω εργαλείου online κρατήσεων (OBT) συνδεδεμένων με το HotelHub, σε σύγκριση με μόλις 15% τον Σεπτέμβριο του 2019.
Στην Ευρώπη, το ποσοστό αυτό ήταν 62% έναντι 29%.

Οι μέσες ημερήσιες τιμές ξενοδοχείων σε βασικές πόλεις

Ο τελευταίος δείκτης HotelHub έδειξε επίσης ότι ενώ οι μέσες ημερήσιες τιμές σε βασικές πόλεις αυξήθηκαν ή ξεπέρασαν τα ποσοστά του 2019 το δεύτερο τρίμηνο του 2022, οι τιμές άρχισαν να ισοπεδώνονται ή να μειώνονται ελαφρώς το τρίτο τρίμηνο του 2022. Για παράδειγμα:

  • Η μέση ημερήσια τιμή στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο του 2022 ήταν 276 δολάρια, από 313 τον Ιούνιο του 2022.
  • Στο Παρίσι, η μέση ημερήσια τιμή τον Σεπτέμβριο του 2022 ήταν 211 δολάρια από 231 δολάρια τον Ιούνιο του 2022.
  • Στη Ρώμη μειώθηκε από 192 δολάρια τον Ιούνιο σε 181 τον Σεπτέμβριο.
  • Η μέση ημερήσια τιμή στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε σε 413 δολάρια τον Σεπτέμβριο, από 359 δολάρια τον Ιούνιο.
  • Η Σιγκαπούρη σημείωσε επίσης αύξηση στις μέσες ημερήσιες τιμές από 238 δολάρια τον Ιούνιο σε 251 δολάρια τον Σεπτέμβριο.

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι τα διεθνή ταξίδια συνεχίζουν να αυξάνονται, ιδιαίτερα στην Ευρώπη όπου οι διεθνείς κρατήσεις ξενοδοχείων είναι μόνο 1% από τα προ πανδημίας επίπεδα, δήλωσε ο Eric Meierhans, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής του HotelHub.
Ωστόσο, η ανάκτηση του μεριδίου των διεθνών κρατήσεων που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ απέχει ακόμη πολύ από το μερίδιο των διεθνών ταξιδιών που πραγματοποιούνταν μέσω του HotelHub πριν από δύο χρόνια.

Εξισορροπούνται η προσφορά και η ζήτηση

«Το γεγονός ότι οι μέσοι χρόνοι παράδοσης έχουν επιστρέψει λίγο πολύ σε αυτό που ήταν πριν από την πανδημία είναι επίσης ένα καλό σημάδι που δείχνει ότι οι εταιρικοί ταξιδιώτες μπορούν να προγραμματίσουν εκ των προτέρων με μεγαλύτερη σιγουριά και δεν χρειάζεται να λάβουν αποφάσεις της τελευταίας στιγμής ή αλλαγές στα ταξιδιωτικά τους σχέδια.
Αλλά είναι ενδιαφέρον να δούμε ότι οι κρατήσεις που γίνονται μέσω OBT που συνδέονται με το HotelHub εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλότερες από ό,τι περιμέναμε, κάτι που θα μπορούσε να οφείλεται στις ελλείψεις προσωπικού της TMC και στις προκλήσεις εξυπηρέτησης, πράγμα που σημαίνει ότι οι εταιρείες εξαρτώνται περισσότερο από το OBT τους.
Η άνοδος των μέσων τιμών των ξενοδοχείων που είδαμε το περασμένο τρίμηνο έχει επίσης υποχωρήσει στις περισσότερες βασικές πόλεις, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, τώρα που η προσφορά και η ζήτηση εξισορροπούνται».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης