Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Στα 15 δις δολάρια έως το 2028 η παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας

Στα 15 δις δολάρια έως το 2028 η παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας
Ο βαθμός ανάπτυξης της αγοράς καθοδηγείται σημαντικά από την αυξανόμενη δημοτικότητα των θεματικών κρουαζιέρων που προσελκύουν μια σειρά τύπων ταξιδιωτών
Η παγκόσμια βιομηχανία κρουαζιέρας όχι μόνο ανακάμπτει από την ύφεση της πανδημίας, αλλά προβλέπεται ότι θα φτάσει σε νέα υψηλά τα επόμενα έξι χρόνια.
Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Grand View Research, η παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας αναμένεται να έχει αξία 15,1 δις δολαρίων έως το 2028.
Αυτός ο αριθμός βασίζεται σε σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 11% που προβλέπεται για την περίοδο πρόβλεψης μεταξύ 2022 και 2028. Συγκριτικά, η αποτίμηση μεγέθους της παγκόσμιας αγοράς κρουαζιέρας το 2022 είναι 7,67 δις δολάρια.
Ο βαθμός ανάπτυξης της αγοράς καθοδηγείται σημαντικά από την αυξανόμενη δημοτικότητα των θεματικών κρουαζιέρων που προσελκύουν μια σειρά τύπων ταξιδιωτών.
Ο προγραμματισμός ειδικού ενδιαφέροντος επί του σκάφους που προσφέρεται κατά τη διάρκεια θεματικής κρουαζιέρας, προσθέτει επιπλέον ελκυστικότητα στον χρόνο θάλασσα, παραπάνω από τους προορισμούς.

Ο υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης

Η κρουαζιέρα στο ποτάμι αναμένεται να δει τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης, με τη μέση πρόβλεψη CAGR να είναι 13,3% από το 2022 έως το 2028.
Οι αναλυτές πιστεύουν ότι ο αυξημένος ρυθμός ανάπτυξης οφείλεται στην ανοδική δημοτικότητα των πακέτων κρουαζιέρας στο ποτάμι, ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

Οι βασικές αγορές κρουαζιέρας

Βόρεια Αμερική

Η Βόρεια Αμερική κυριάρχησε στην παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας το 2021, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 50 τοις εκατό του συνολικού μεριδίου εσόδων.
Η Grand View πιστώνει τον καλά ανεπτυγμένο τομέα κρουαζιέρας της ηπείρου, την παρουσία βασικών παραγόντων (π.χ. Carnival Corporation και Royal Caribbean Group) και τις υψηλότερες καταναλωτικές δαπάνες για ταξίδια και τουρισμό ως παράγοντες που συνέβαλαν στην κυριαρχία της στην αγορά πέρυσι.

Ευρώπη

Η Ευρώπη ήρθε δεύτερη μετά τη Βόρεια Αμερική το 2021, διεκδικώντας το 25% του μεριδίου των εσόδων.
Η εταιρεία ερευνών αγοράς είπε ότι η προβλεπόμενη ανάπτυξη της αγοράς κατά την περίοδο πρόβλεψης θα τροφοδοτηθεί από την αυξανόμενη ζήτηση εντός της περιοχής για βιώσιμες τουριστικές επιλογές, οι οποίες θα ωφελήσουν τους μικρομεσαίους τουριστικούς πράκτορες.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης