Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Value for money διακοπές σκι αναζητούν οι Βρετανοί - Οι κορυφαίοι προορισμοί

Value for money διακοπές σκι αναζητούν οι Βρετανοί - Οι κορυφαίοι προορισμοί
Το 39% των συχνών σκιέρ θεωρεί ότι οι καλές συνθήκες και η χιονόπτωση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες
Η σχέση ποιότητας-τιμής εν μέσω κρίσης κόστους ζωής είναι υψίστης σημασίας για τους Βρετανούς, καθώς προσπαθούν να επωφεληθούν από την πρώτη σεζόν σκι «μετά τους περιορισμούς λόγω Covid», όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα.
Η Γαλλία θεωρείται ο κορυφαίος προορισμός που προσφέρει το πιο οικονομικό διάλειμμα για χειμερινά σπορ, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει μια αλλαγή στην οικονομία λόγω του πληθωρισμού και της αύξησης των τιμών.
Ενώ ορισμένοι άνθρωποι πρέπει να εγκαταλείψουν τις διακοπές τους για σκι φέτος λόγω των αυξανόμενων δαπανών, περισσότεροι από τους μισούς (55%) από τους 2.000 ερωτηθέντες για το Club Med εξακολουθούν να προχωρούν, αλλά με ορισμένους παράγοντες να παίρνουν μεγαλύτερη σημασία.
Η σχέση ποιότητας/τιμής είναι πλέον ο μοναδικός πιο σημαντικός παράγοντας για το 40% των Βρετανών, και αυτό προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία για τα άτομα ηλικίας 45-54 ετών.
Εν τω μεταξύ, το 39% των συχνών σκιέρ θεωρεί ότι οι καλές συνθήκες και η χιονόπτωση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες.
Υπό το πρίσμα του κόστους της κρίσης διαβίωσης, το 53% των ερωτηθέντων σκέφτεται έναν διαφορετικό προορισμό για χειμερινά σπορ. Η Γαλλία αναδεικνύεται στην κορυφή ως ο προορισμός που θεωρείται ότι παρέχει την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής και αυτό επιβεβαιώνεται από τις τάσεις που παρατηρούνται στο Club Med. Οι πωλήσεις στα γαλλικά θέρετρα για την επόμενη σεζόν είναι αυξημένες κατά 36% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Αυτή η επερχόμενη χιονοδρομική σεζόν πρόκειται να είναι η πρώτη πλήρης, αδιάκοπη σεζόν από τον χειμώνα 2018-19, μετά από τρία χρόνια ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω της παγκόσμιας πανδημίας.
Παρά τις ανησυχίες για το κόστος διαβίωσης, το 60% των συχνών σκιέρ εξακολουθούν να σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα για διακοπές χειμερινών σπορ φέτος μετά από τόσο μακρά περίοδο μακριά από τις πίστες.
Οι τακτικοί σκιέρ είναι έτοιμοι να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 1.979 £ ανά άτομο, αύξηση 53% (689 £) σε σύγκριση με τις μέσες δαπάνες για τη σεζόν 2021-22.
Τα δεδομένα από το Club Med αντικατοπτρίζουν αυτό με τη μέση αξία παραγγελιών των χειμερινών αθλητικών διακοπών του να αυξάνεται κατά 9% από έτος σε έτος λόγω της αυξημένης ζήτησης για πολυτελείς διακοπές.

Τι κατάλυμα θα επιλέξουν

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζονται επίσης από τον αυξανόμενο πληθωρισμό και το κόστος ζωής περιλαμβάνουν τον τύπο καταλύματος που εξετάζουν οι άνθρωποι για τις διακοπές τους στα χειμερινά σπορ.
Περισσότεροι από τους μισούς (57%) των ερωτηθέντων επανεξετάζουν τις επιλογές διαμονής τους.
Το all-inclusive μοντέλο είναι η κορυφαία επιλογή για διαμονή για πρώτη φορά, ξεπερνώντας το self-catering, το οποίο ήταν το πιο δημοφιλές τον περασμένο χειμώνα, σύμφωνα με το Club Med.
Τα δεδομένα του Google Trends από τον Σεπτέμβριο δείχνουν επίσης μια αύξηση 3.450% στους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο που αναζητούν τον όρο «οικογενειακές διακοπές all-inclusive».
Οι χειμερινοί ταξιδιώτες θέλουν να οργανώσουν τις διακοπές τους πιο νωρίς, καθώς η έρευνα δείχνει ότι το 87% των συχνών σκιέρ έχουν ήδη κλείσει το ταξίδι τους έξι μήνες ή περισσότερο νωρίτερα.
Αυτό είναι σε αντίθεση με πέρυσι όπου το 72% των συχνών σκιέρ ήταν έτοιμοι να κάνουν κράτηση με ειδοποίηση λιγότερο από ένα μήνα. Τα στοιχεία του Club Med το υποστηρίζουν περαιτέρω, δείχνοντας ότι οι πελάτες έχουν κάνει κράτηση τουλάχιστον τρεις μήνες νωρίτερα σε σύγκριση με τη σεζόν 2021-22.
Από τους ερωτηθέντες, το 46% ανέφερε ότι φέτος θα είναι οι πρώτες διακοπές χειμερινών σπορ και από αυτούς, δύο στους πέντε (40%) αναφέρουν ότι αυτό οφείλεται στο ότι θέλουν να δοκιμάσουν κάτι νέο.

Με τι μέσο θα ταξιδέψουν

Όταν εξετάζουμε το χάος των αεροδρομίων και των αεροπορικών εταιρειών των τελευταίων μηνών, το 69% των Βρετανών σκέφτεται τώρα να ταξιδέψει με χειραποσκευή μόνο για να αποφύγει μεγάλες καθυστερήσεις ή απώλεια αποσκευών. Έως τα δύο τρίτα (66%) θα εξέταζαν επιλογές διακοπών που αποφεύγουν να πετάξουν εντελώς.

Κορυφαίοι προορισμοί

Όσον αφορά στους προορισμούς, η Ελβετία (38%) συνεχίζει να είναι η πιο δημοφιλής για τη σεζόν του σκι, ακολουθούμενη από τη Γαλλία (37%), την Αυστρία (28%), την Ιταλία (27%) και τον Καναδά (23%).
Με την κλιματική αλλαγή στην πρώτη γραμμή της συνείδησης του κοινού, το 58% των ατόμων που ερωτήθηκαν εξετάζουν τα διαπιστευτήρια βιωσιμότητας του παρόχου διακοπών τους πριν κάνουν κράτηση – αριθμός που αυξήθηκε από 54% το 2021.
Τα θέματα που έχουν τον μεγαλύτερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο όσον αφορά τις διεθνείς διακοπές φαίνεται να είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση (48%), η κατανάλωση ενέργειας (39%) και τα πλαστικά απόβλητα (39%) σύμφωνα με την έρευνα.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης