Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ζαχαράκη: Είναι πολλά τα διαμάντια του στέμματος που έχει η Ελλάδα και οφείλουμε να τα αναδείξουμε όλα

Ζαχαράκη: Είναι πολλά τα διαμάντια του στέμματος που έχει η Ελλάδα και οφείλουμε να τα αναδείξουμε όλα
Το υπουργείο Τουρισμού έχει ήδη κάνει επαφές με τους βασικούς πρέσβεις από τις χώρες της κεντρικής και βορείου Ευρώπης
Για τη νέα τάση που εμφανίζεται φέτος και έχει να κάνει με τον «ενεργειακό τουρισμό», για τις μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται, καθώς και για την τουριστική εκπαίδευση μιλά, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, στον Alpha 98,9, η Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού.
«Φέτος τα πλοία που έχουν προγραμματιστεί στο λιμάνι της Καβάλας τετραπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2019 κι αυτό δίνει μία ακόμη προοπτική, πέρα από τη γαστρονομία, τον θρησκευτικό τουρισμό και όλες τις άλλες υπέροχες εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει η περιοχή. Πολλά τα διαμάντια του στέμματος που έχει η Ελλάδα και οφείλουμε να τα αναδείξουμε όλα», επισημαίνει η Σοφία Ζαχαράκη.
«Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος ο υπουργός κάλεσε τους προορισμούς να αντεπεξέθλουν και να απαντήσουν σε μια πιθανή έλευση ανθρώπων από το εξωτερικό. Μιλάμε για τους χειμερινούς μήνες, μιλάμε για τον Νοέμβριο και μετά, γιατί θυμίζω ότι οι πτήσεις σε πολλούς δημοφιλείς προορισμούς αυτή τη στιγμή είναι προγραμματισμένες και μέχρι τα μέσα και τέλη Νοεμβρίου. Εχουμε δηλαδή έμπρακτα ένα θετικό στοιχείο επέκτασης της τουριστικής περιόδου. Ηδη ο υπουργός έχει κάνει επαφές με τους βασικούς πρέσβεις από τις χώρες της κεντρικής και βορείου Ευρώπης», τονίζει, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Τουρισμού.
«Νομίζω ότι οποιαδήποτε κίνηση γίνεται ώστε να ενισχύσουμε την ψυχή, την καρδιά της προσπάθειάς μας και της ποιότητας στην Ελλάδα για τη φιλοξενία, τον άνθρωπο δηλαδή, είμαστε θετικά διακείμενοι. Εμείς από πλευράς μας φέτος δεσμευόμαστε ότι θα ξεκινήσουμε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά τις Σχολές μας, θα ξεκινήσουμε από τα μέσα προς τα τέλη Οκτωβρίου. Εχουμε αναβαθμίσει την πρακτική μας, πλέον δίνουμε και επίδομα στέγασης», προσέθεσε η Σοφία Ζαχαράκη, αναφερόμενη στην τουριστική εκπαίδευση και τις συνέργειες που άπτονται του συγκεκριμένου τομέα.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης