Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ισχυρούς ρυθμούς ανάκαμψης καταγράφει η Airbnb στην Ελλάδα

Ισχυρούς ρυθμούς ανάκαμψης καταγράφει η Airbnb στην Ελλάδα
Η Ελλάδα κατέγραψε άνοδο κατά 24,1%, με τη Γερμανία να προηγείται στο συν 24,8% και τη Γαλλία να έπεται στο 21,9% συγκριτικά με το 2019
Στα προ πανδημίας νούμερα επιστρέφει η αγορά βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων τύπου Airbnb στην Ελλάδα, με τη ζήτηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να καταγράφει αύξηση 61,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.
Και μπορεί την υψηλότερη ζήτηση να σημείωσαν η Νορβηγία με άνοδο 71,2% και η Ουγγαρία με αύξηση 65,8%, ωστόσο, η Ελλάδα συμπεριελήφθη στους 9 ευρωπαϊκούς προορισμούς, από το σύνολο των 20 που εξετάσθηκαν, οι οποίοι το καλοκαίρι σημείωσαν περισσότερες διανυκτερεύσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο αιχμής του 2019.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της AirDNA, η χώρα μας κατέγραψε άνοδο κατά 24,1%, με τη Γερμανία να προηγείται στο συν 24,8% και τη Γαλλία να έπεται στο 21,9% συγκριτικά με το 2019.

Κινητικότητα στην Αθήνα

Σε επίπεδο πόλεων, η Αθήνα βρίσκεται στη λίστα με τους 42 από τους 50 μεγαλύτερους προορισμούς που σημείωσαν αύξηση πληρότητας τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021. Η ελληνική πρωτεύουσα κινήθηκε πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που διαμορφώθηκε στο συν 10,5%, τη στιγμή που η Μαδρίτη, ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Γηραιάς Ηπείρου σημείωσε πτώση.
Μεγάλη παραμένει η ζήτηση και για το τελευταίο τετράμηνο του έτους, το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου. Το Μόναχο της Γερμανίας καταγράφει την ισχυρότερη αύξηση ως προς τη ζήτηση, με 164% περισσότερες διανυκτερεύσεις σε σχέση με πέρυσι, ενώ υψηλές επιδόσεις σημειώνουν επίσης το Πόρτο και η Λισαβόνα, καθώς και η Αθήνα.

Η εικόνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου οι συνολικές διανυκτερεύσεις σε καταλύματα που ενοικιάζονται βραχυπρόθεσμα μέσω διαδικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά 3,5% σε σύγκριση με το 2019 και σχεδόν 36% σε ετήσια βάση.
Τον Αύγουστο η πληρότητα στα καταλύματα σημείωσε άνοδο 4,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενώ σε επίπεδο καλοκαιριού η αντίστοιχη αύξηση διαμορφώθηκε στο 5,8% συγκριτικά με το 2021.
Τον ίδιο μήνα καταγράφηκε αύξηση 13,8% σε επίπεδο καταχωρήσεων, ωστόσο, η συνολική προσφορά καταλυμάτων παραμένει μειωμένη κατά περισσότερο από 10% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019. Αντίστοιχα, τα έσοδα του Αυγούστου αυξήθηκαν κατά 30,1% έναντι του 2021 και κατά 16,7% έναντι του 2019, κυρίως χάρη στην άνοδο της μέσης ημερήσιας τιμής και στην αυξημένη ζήτηση.

Η ζήτηση για τον χειμώνα

Ενθαρρυντικά είναι, την ίδια στιγμή, τα στοιχεία για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου, με τους ταξιδιώτες να μη διστάζουν να προχωρήσουν σε κρατήσεις για το επόμενο διάστημα. Ηδη από την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, σε ευρωπαϊκό επίπεδο καταγράφεται άνοδος 6,6% ως προς τις κρατήσεις σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019 και αύξηση 36,6% σε ετήσια βάση.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης