Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποια είναι η τουριστική επένδυση που πήρε το «πράσινο φως» για το fast track

Ποια είναι η τουριστική επένδυση που πήρε το «πράσινο φως» για το fast track
Τα Mitsis Hotels πρωτοπορούν στον τουρισμό εδώ και πάνω από 45 χρόνια
Η πρώτη επένδυση του ομίλου Mitsis Hotels στην Ελιά Μυκόνου πήρε χθες το «πράσινο φως» από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) για ένταξή της στο καθεστώς ταχείας αδειοδότησης (fast track). Το νέο project της αλυσίδας ξενοδοχείων, προϋπολογισμού 61 εκατ. ευρώ, προβλέπει την ανάπτυξη ενός τουριστικού συγκροτήματος στην περιοχή Ελιά με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος στο νησί των ανέμων.
Με βάση τον σχεδιασμό του επενδυτικού φορέα του έργου, «ΚΟΡΤΙΑ Α.Ε.», προβλέπονται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία ενός ξενοδοχειακού καταλύματος 5 αστέρων, δυναμικότητας 178 κλινών, και η ανάπτυξη 4 τουριστικών κατοικιών, υποστηρικτικών υποδομών (spa, εστιατόρια, bar, κ.λπ.), καθώς και χώρων αναψυχής και άθλησης σε μία από τις πιο δημοφιλείς περιοχές στο νησί των ανέμων. Το project, που στοχεύει στην προσέλκυση ταξιδιωτών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, έρχεται να προστεθεί στο επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου, το οποίο αυτή τη στιγμή υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη επένδυση εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 550 νέες θέσεις εργασίας.

Τα σχέδια του ομίλου

Στα πλάνα του ομίλου εντάσσεται η υποβολή φακέλου εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του διαγωνισμού που έχει προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της λουτρόπολης των Καμμένων Βούρλων, στην έκταση της οποίας βρίσκεται η σύγχρονη πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων «Γαλήνη».
Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο των επενδύσεων που πραγματοποιεί τελευταία, ο όμιλος απέκτησε πρόσφατα από τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Μερκούριο Αγγελιάδη το ακίνητο-φιλέτο στη Βόρεια Αφάντου (Γκολφ Αφάντου) της Ρόδου, ενώ προχώρησε και στην εξαγορά δύο ξενοδοχείων του ομίλου Aldemar που βρίσκονται στη Χερσόνησο Κρήτης, το Aldemar Royal Mare και to Aldemar Cretan Village.
Μάλιστα, λίγους μήνες πριν ο όμιλος υπενοικίασε το «Μέγαρο Μεταξά», ένα εμβληματικό ακίνητο που βρίσκεται σε προνομιακή θέση στο κέντρο του Πειραιά, με στόχο την άμεση αξιοποίησή του και τη λειτουργία ενός νέου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 110 δωματίων, από το 2023.

Πολυετής παρουσία

Τα Mitsis Hotels πρωτοπορούν στον τουρισμό εδώ και πάνω από 45 χρόνια, αφήνοντας τη δική τους σφραγίδα στην ελληνική τουριστική βιομηχανία, με άξονα τη φιλοσοφία που επικεντρώνεται στον πελάτη και την υπόσχεση μιας απαράμιλλης εμπειρίας διακοπών, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο site του ομίλου.
Με 19 παραθαλάσσια ξενοδοχεία, ξενοδοχεία πόλης και θέρετρα 4 και 5 αστέρων και 12 σπα και κέντρα θαλασσοθεραπείας σε Αθήνα, Κρήτη, Καμένα Βούρλα, Κω και Ρόδο, ο όμιλος φιλοδοξεί να ξεχωρίσει ως το προτιμητέο σύνολο ξενοδοχείων και θέρετρων στην Ελλάδα.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης