Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τουριστικά ωφελημένη η Άγκυρα - Πάνω από 1,5 εκατ. Ρώσοι τουρίστες στην Τουρκία

Τουριστικά ωφελημένη η Άγκυρα - Πάνω από 1,5 εκατ. Ρώσοι τουρίστες στην Τουρκία
Η οικονομική αβεβαιότητα σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία ανέδειξε την Τουρκία σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό για τους Ρώσους
Σχετικά Άρθρα

Ο αριθμός των τουριστών από τη Ρωσία και τις ευρωπαϊκές αγορές στην Τουρκία αυξάνεται με ταχύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό, με αποτέλεσμα οι εποχικές προσδοκίες της Άγκυρας να αναθεωρηθούν προς τα πάνω, σύμφωνα με αξιωματούχους του κλάδου.
Ενθαρρυμένη από τις ροές το πρώτο εξάμηνο του έτους και τα ραγδαία κέρδη, η Τουρκία αύξησε τους στόχους της τον περασμένο μήνα στα 37 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από τον τουρισμό και 47 εκατομμύρια τουρίστες για φέτος, από τις προηγούμενες προβλέψεις για 35 και 45 αντίστοιχα.
Η οικονομική αβεβαιότητα σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία ανέδειξε την Τουρκία σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό, γράφει η Daily Sabah.

Συνεχής αύξηση τουριστών

O Mehmet Işler, αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων της Τουρκίας (TÜROFED) τόνισε τη συνεχή αύξηση των αφίξεων από τη Ρωσία, ιδιαίτερα στο μεσογειακό θέρετρο της Αττάλειας. «Είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για τον τουρισμό. Οι προσδοκίες μας όσον αφορά τη ρωσική αγορά έχουν αυξηθεί ακόμη περισσότερο από ό,τι στην αρχή της σεζόν», σημείωσε ο Işler.
«Δεν περιμέναμε τόσους πολλούς Ρώσους τουρίστες», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουρισμού και Προώθησης του Kuşadası, Bülent Ilbahar .
Οι τουριστικές ροές έχουν επίσης ωθηθεί από αφίξεις από την Ευρώπη, με αιχμή το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, για τις οποίες ο Işler λέει ότι διατηρούν επίσης ανοδική τάση. «Είχαμε προβλέψει περίπου 2,5 εκατομμύρια τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο αριθμός αυτός οδεύει προς τα 3,5 εκατομμύρια.
Οι αφίξεις από την ευρωπαϊκή αγορά συνεχίζουν επίσης να αυξάνονται», δήλωσε ο Işler.

Τουλάχιστον 1,5 εκατ. Ρώσοι τουρίστες

Περίπου 1,5 εκατομμύριο Ρώσοι έφτασαν από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.
Οι Γερμανοί αποτελούσαν το μεγαλύτερο κομμάτι ξένων επισκεπτών από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, με περισσότερες από 2 εκατομμύρια αφίξεις, σχεδόν τετραπλασιασμένες σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.
Ακολούθησαν οι Ρώσοι με 1,5 εκατ., οι Βρετανοί με 1,3 εκατ. και οι Βούλγαροι με 1,2 εκατ. το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
Αξιωματούχοι του κλάδου αναφέρουν τη θέση της Τουρκίας και την προσεκτική πολιτική της όταν πρόκειται για τη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει αυτό που ο Erdogan αποκαλεί «ισορροπημένη» προσέγγιση για το Κίεβο και τη Μόσχα και έχει διατηρήσει στενούς δεσμούς με τις δύο χώρες.

Οι διευκολύνσεις

Τουλάχιστον πέντε τουρκικές τράπεζες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν το ρωσικό σύστημα πληρωμών Mir, επιτρέποντας στους Ρώσους τουρίστες να πληρώνουν για τις αγορές τους στην Τουρκία.
Οι ρωσικές κάρτες που εκδόθηκαν από τη Visa και τη Mastercard σταμάτησαν να λειτουργούν στο εξωτερικό αφού τα δύο πιο σημαντικά δίκτυα επεξεργασίας πληρωμών στον κόσμο σταμάτησαν τη λειτουργία τους στις αρχές Μαρτίου.
Η Τουρκία είναι επίσης από τις λίγες χώρες που διατήρησαν αμοιβαίες πτήσεις με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης