Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι αυτή τη στιγμή

tags :
Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι αυτή τη στιγμή
Μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι το μέσο κόστος σε ένα ταξίδι έχει μειωθεί συνολικά σε σύγκριση με τα χρόνια της πανδημίας και πριν από αυτή

Οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου και ο πληθωρισμός έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο πολλοί βλέπουν τα ταξίδια αυτό το καλοκαίρι.
Μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι το μέσο κόστος σε ένα ταξίδι έχει μειωθεί συνολικά σε σύγκριση με τα χρόνια της πανδημίας και πριν από αυτή.

Η Squaremouth βρήκε ότι το μέσο κόστος ταξιδιού στις ΗΠΑ μέχρι τις αρχές Ιουλίου ήταν περίπου 5.300 δολάρια, από το μέσο όρο των 5.800 δολαρίων το 2020 και 6.000 το 2019.

Τα δεδομένα έδειξαν επίσης ότι τα ταξίδια στο εσωτερικό για τους Αμερικανούς, κοστίζουν περισσότερο από τις διεθνείς διακοπές για δεύτερη συνεχή χρονιά.

  • Το μέσο κόστος ενός ταξιδιού εσωτερικού ήταν περίπου 500 δολάρια παραπάνω από ένα διεθνές ταξίδι.
  • Οι ταξιδιώτες κάτω των 50 ετών ξοδεύουν περίπου 400 δολάρια περισσότερα ανά ταξίδι σε σύγκριση με το 2019.

Ωστόσο παρατηρείται κάποια συνεχή διστακτικότητα για κράτηση λόγω των τιμών των καυσίμων και των αεροπορικών εισιτηρίων, που είναι ο νούμερο ένα αποτρεπτικός παράγοντας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα οι ταξιδιώτες λόγω των υψηλών αεροπορικών ναύλων κάνουν κράτηση για κρουαζιέρες. Ωστόσο οι ταξιδιώτες δεν είναι έτοιμοι ακόμα να κάνουν κράτηση για το 2023 λόγω της αβεβαιότητας από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης