Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πού κινούνται οι εταιρικές κρατήσεις στα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία

Πού κινούνται οι εταιρικές κρατήσεις στα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία
Οι εταιρικές κρατήσεις ξενοδοχείων στην Ευρώπη, ξεπέρασαν τα προ πανδημίας επίπεδα τον Ιούνιο

Οι εταιρικές κρατήσεις ξενοδοχείων στην Ευρώπη, ξεπέρασαν τα προ πανδημίας επίπεδα τον Ιούνιο, καθώς η ανάκαμψη επιταχύνθηκε τους τελευταίους δύο μήνες.
Σύμφωνα με τα τελευταία τριμηνιαία στοιχεία από το HotelHub, έφτασαν το 108% του ευρωπαϊκού όγκου του 2019.
Παγκοσμίως οι εταιρικές κρατήσεις ξενοδοχείων τον Ιούνιο ήταν στο 120% των επιπέδων του Ιουνίου 2019.
Η ανάπτυξη για τα διεθνή επαγγελματικά ταξίδια από την Ευρώπη έχει επίσης «συνεχιστεί σταθερά» σε επίπεδα πριν από την πανδημία.
Το μερίδιο των διεθνών κρατήσεων ξενοδοχείων στην Ευρώπη αποτελούσε το 41% όλων των συναλλαγών μέχρι το τέλος Ιουνίου, μόλις τρεις ποσοστιαίες μονάδες κάτω από το ποσοστό του 2019 που ήταν 44%.

Οι μέσες ημερήσιες τιμές

Οι μέσες ημερήσιες τιμές σε βασικές ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Λονδίνο και το Παρίσι, έχουν επίσης αυξηθεί από μήνα σε μήνα.

Οι τιμές στο Λονδίνο τον Ιούνιο έχουν ήδη ξεπεράσει τον ίδιο μήνα πριν από τρία χρόνια, ενώ οι τιμές στο Παρίσι πλησιάζουν επίσης γρήγορα τα προ την πανδημία επίπεδα. Η μέση ημερήσια τιμή ήταν σε:

  • Λονδίνο 313 δολάρια τον Ιούνιο, από 238 δολάρια στην αρχή του 2022. Ο μέσος όρος για το 2019 ήταν 287 δολάρια.
  • Παρίσι τον Ιούνιο έφτασαν τα 231 δολάρια, λίγο κάτω από τον μέσο όρο του 2019 των 246 δολάρια.

«Αυτά είναι πολύ θετικά νέα για τον ξενοδοχειακό τομέα και τα επαγγελματικά ταξίδια γενικότερα, δήλωσε ο Eric Meierhans, επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της HotelHub.
Είναι επίσης πολύ ενθαρρυντικό να βλέπεις ότι τα διεθνή ταξίδια στην Ευρώπη είναι πλέον λίγο-πολύ πίσω στα ίδια επίπεδα με το 2019.
Ωστόσο, οι ΗΠΑ έχουν μια ελαφρώς διαφορετική εικόνα. Μπορεί τα διεθνή ταξίδια να αυξήθηκαν, αλλά αυτή η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε τον Μάιο και τον Ιούνιο, πιθανώς λόγω του πολέμου στην Ουκρανία που προκαλεί συνεχιζόμενη αβεβαιότητα».

Πηγή: tourismtoday.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης