Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Προς πώληση το Sheraton της Ρόδου στο fund Azora

Προς πώληση το Sheraton της Ρόδου στο fund Azora
Στην λεωφόρο νέων deals εισέρχεται ο όμιλος Λάμψα

Στην λεωφόρο νέων deals εισέρχεται ο όμιλος Λάμψα. Εντός του 2024 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής για το νέο τουριστικό κατάλυμα που σχεδιάζει να ανοίξει ο όμιλος στο διατηρητέο κτίριο επί της οδού Ζαλοκώστα 7-9, ενώ στο μικροσκόπιο του έχει θέσει την απόκτηση και του γειτνιάζοντος ενδιάμεσου parking φιλέτου το οποίο εκτιμάται ότι θα προσδώσει σημαντική υπεραξία στο Athens Capital Center Hotel – Mgallery.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΕΤ τις οποίες δεν επιβεβαιώνει η Λάμψα, επί θύραις βρίσκεται η πώληση του ξενοδοχείου Sheraton στη Ρόδο στον ισπανικό όμιλο ανάπτυξης ξενοδοχείων Azora που από το 2014, αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο διαχειριστή επενδύσεων στον ξενοδοχειακό κλάδο στην Ευρώπη, μέσω της ίδρυσης του εισηγμένου REIT Hispania Activos Inmobiliarios.
Επί τέσσερα έτη και συγκεκριμένα από το 2014 έως το 2018 ο όμιλος Azora επένδυσε περισσότερα από 1.3 δις ευρώ με σκοπό την απόκτηση συνολικά 46 ξενοδοχείων με μέσο όρο δωματίων που αγγίζουν τα 13.000, προσφέροντας στους επενδυτές καθαρές αποδόσεις της τάξεως του 20% ετησίως. Στόχος του Αzora είναι η απόκτηση ξενοδοχείων αναψυχής, ενώ πέραν του Sheraton της Ρόδου ενδιαφέρεται για την αγορά και άλλων μονάδων resort στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι το ξενοδοχειακό πολυτελές θέρετρο, Sheraton Rhodes, γνωστό ως πρώην Hilton της Ρόδου και Grecotel Imperial Rhodes είχε τεθεί προς πώληση ήδη από το 2012. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το τίμημα πώλησης στον Ισπανικό κολοσσό υπρβαίνει το ποσό των 40 εκατ. ευρώ.
Eν τω μεταξύ, το καινούργιο ξενοδοχείο στη Ζαλοκώστα, που έρχεται να προστεθεί στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο της εισηγμένης, θα λειτουργήσει απέχοντας μόλις μια ανάσα από το Σύνταγμα αλλά και από τα υπόλοιπα 3 ξενοδοχεία.
“Το νεοκλασικό ακίνητο στην Ζαλοκώστα θα μετατραπεί σε boutique ξενοδοχείο, το οποίο θα αποτελέσει παράρτημα του Athens Capital Center Hotel – MGallery “, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Τάσος Χωμενίδης στο πλαίσιο της πρόσφατα διενεργηθείσας ετήσιας γενικής συνέλευσης και συνέχισε λέγοντας:
“Πρόκειται για μια επένδυση, η οποία θεωρούμε ότι θα βοηθήσει το κέντρο της Αθήνας ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την προσωπικότητα του MGallery. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την προσθήκη νέων σουιτών στη δυναμικότητα του MGallery, καλύπτοντας το κενό που υπάρχει καθώς σήμερα υστερεί σε αριθμό σε ό,τι αφορά στις σουίτες”.
Επομένως, το νέο ξενοδοχείο στη Ζαλοκώστα θα περιλαμβάνει σουίτες καθώς και apartments, που θα είναι διαθέσιμα και για μεγαλύτερο χρόνο μίσθωσης σε σύγκριση με το βραχυχρόνιο χαρακτήρα που συνήθως εμφανίζει ένα κλασικό δωμάτιο ξενοδοχείου.
Σύμφωνα με τον κ. Χωμενίδη, οι εργασίες υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν περίπου ένα χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι εντός του 2024 θα είναι έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία. Κοινός τόπος είναι πάντως ότι η Λάμψα αναμένεται να πορευθεί στον αστερισμό και νέων επενδυτικών projects στην κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης του ελληνικού τουρισμού.

Πηγή: tourismtoday.gr

 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης