Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Lufthansa: Μετά το προσωπικό εδάφους και οι πιλότοι ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις

Lufthansa: Μετά το προσωπικό εδάφους και οι πιλότοι ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις

Με 97,6% οι πιλότοι ψήφισαν υπέρ της διεκδίκησης μισθολογικών αυξήσεων και άλλων αιτημάτων

Σχετικά Άρθρα
Με ποσοστό του 97,6% οι πιλότοι της Lufthansa επικύρωσαν την πρόταση για την έναρξη κινητοποιήσεων και από το δικό τους συνδικάτο, πυροδοτώντας με τον τρόπο αυτό νέους τριγμούς στον ήδη ταλαιπωρημένο ταξιδιωτικό κλάδο της Ευρώπης, αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 31 Ιουνίου.
Μόλις πριν λίγες ημέρες είχε απεργήσει το προσωπικό εδάφους της αεροπορικής εταιρείας στη Γερμανία, με αποτέλεσμα την ακύρωση τουλάχιστον 1.000 πτήσεων μέσα σε μια μέρα.
Όμως, οι κινητοποιήσεις από τους πιλότους αναμένεται να προκαλέσουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα τόσο στις εσωτερικές όσο και στις διεθνείς πτήσεις της Lufthansa.

Η επόμενη κίνηση

Σημειωτέον πως η σημερινή απόφαση των πιλότων δεν οδηγεί αυτόματα σε έναρξη απεργιών, όμως στέλνει προς την διοίκηση το μήνυμα πως αυτή θα είναι η αμέσως επόμενη κίνηση, εφόσον δεν συναινέσει στα αιτήματα που έχουν υποβληθεί από το συνδικάτο τους στον διάλογο που έχει ξεκινήσει.

Τα αιτήματα

Κοινός παρανομαστής στα αιτήματα όλων των συνδικάτων των εργαζομένων είναι οι αυξήσεις των μισθών, καθώς η αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης και οι ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό μετά την πανδημία έχουν φέρει στα όρια τους τους εργαζόμενους, που ζητούν ένα κομμάτι της πίτας των αυξημένων εσόδων που καταγράφει η γερμανική εταιρεία (και όχι μόνο) με την ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου.
Οι πιλότοι απαιτούν αυξήσεις μισθών κατά 5,5% για φέτος και αυτόματη αναπροσαρμογή με βάση τα επίπεδα του πληθωρισμού από την επόμενη χρονιά.

Τα προσωπικό εδάφους

Επίσης ζητούν ενιαία μισθολογική δομή για όλο το προσωπικό στον όμιλν των αεροπορικών εταιρειών του γερμανικού ομίλου, που πέρα από την Lufthansa περιλαμβάνει και την χαμηλού κόστους Eurowings.
Το προσωπικό εδάφους, που προχώρησε προ ημερών στην πρώτη του προειδοποιητική απεργία για μία ημέρα, ζητά αντιστοίχως αυξήσεις κατά 9,5% ή τουλάχιστον 350 ευρώ το μήνα για 12 μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης