Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κικίλιας: Η τουριστική σεζόν φέτος θα τελειώσει τον Δεκέμβριο - Δεν θα κάνουμε καμπάνια για το Αιγαίο

Κικίλιας: Η τουριστική σεζόν φέτος θα τελειώσει τον Δεκέμβριο -  Δεν θα κάνουμε καμπάνια για το Αιγαίο
Aνοίγει στις 8-9 Ιουλίου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»
Σχετικά Άρθρα

«Η τουριστική σεζόν φέτος θα τελειώσει το Δεκέμβρη», υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού, Β. Κικίλιας, σημειώνοντας πως «γίνεται από το χειμώνα πολύ σκληρή δουλειά για την επιμήκυνση της σεζόν».
Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ΑΝΤ1, επικαλούμενος διεθνή στοιχεία κρατήσεων για το τρίτο τρίμηνο του 2022, «6 από τους 10 προορισμούς είναι ελληνικοί» και μεταξύ αυτών είναι η Ρόδος, η Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική, αλλά και η Αθήνα.
Ο ίδιος έκανε αναφορά και σε μη παραδοσιακούς προορισμούς των οποίων η πληρότητα εκτοξεύεται, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Θάσο και την Ήπειρο, ενώ μίλησε και για τη χρήση ελληνικών προϊόντων από την πλειοψηφία των ξενοδοχείων, τονίζοντας ότι στόχος είναι «να γεμίσουν οι τσέπες της ελληνικής οικογένειας».

Τουρισμός και πανδημία

Κληθείς να απαντήσει για το εάν υπάρχει κίνδυνος με την εξάπλωση του κορωνοϊού εν μέσω ανοίγματος του τουρισμού, ο κ. Κικίλιας είπε χαρακτηριστικά πως «τα καταφέραμε όταν δεν είχαμε εμβόλια, θα τα καταφέρουμε και τώρα, η πλειονότητα τουριστών και Ελλήνων κινούνται σε εξωτερικούς χώρους. Από εκεί και πέρα, πρέπει όλοι να προσέχουμε».

Τουρισμός για Όλους

Σύμφωνα με τον υπουργό, ανοίγει στις 8-9 Ιουλίου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», που θα παρέχει ψηφιακή κάρτα 150 ευρώ.
Πρόσθεσε ότι θα δοθούν χωρίς κριτήρια και τα EviaPass και SamosPass, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε όποια επιχείρηση επιθυμεί ο κάτοχός τους.

Για Turkaegean

Τέλος, σχολιάζοντας το «Turkaegean», ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι «δεν σκοπεύουμε να κάνουμε καμπάνια για το Αιγαίο», συμπληρώνοντας ότι «το Αιγαίο, τα νησιά μας, οι ελληνικές διακοπές, είναι γνωστό σε όλο τον πλανήτη. Δεν θα μπούμε εμείς στην ίδια πλάστιγγα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης